Regelendringen som kom som julekvelden på kjerringa for Paulsen

DEL
(Foto: TCR Series)

En klar og tydelig plan for 2018 ble raskt forandret til en uforutsigbar framtid for racinghåpet Stian Paulsen.

For tre uker tilbake fortalte Fredrikstad-gutten Stian Paulsen til Parc Fermé om sin harde og målrettede satsing mot den internasjonale TCR-serien neste år, og at han ville stille enda bedre forberedt enn han gjorde i år.

Men så kom som kjent regelendringringen fra FIA som skroter VM-statusen til WTCC, og slår dette sammen med TCR-serien til en verdenscup kaldt WTCR.

1,5 millioner kroner i påmeldingsavgift

Dette snur opp-ned på planene til 30-åringen, som i TCR har kunnet kjøre sitt eget team. I WTCR må han inn i et team, ettersom det er pliktig å stille opp med tobils-team, og teamene fra WTCC og TCR har fått prioritet fra FIA til å melde seg på serien, som forøvrig har en forhåndsavgift på 150.000 euro, cirka 1,5 millioner norske kroner.

LES OGSÅ: TCR blir verdenscup mens WTCC mister VM-statusen

En støtteside for Stian Paulsen uttrykker nå en desperasjon etter hjelp som følge av forandringen på planene, og på siden «Support Stian Paulsen» skrives det følgende:

- ANNONSE -

– Stian trenger virkelig et team. Mye mer enn noen sinne. Og dette trenger han et budsjett til. Nå er tiden virkelig inne for å like, dele og spørre sjefen din om all mulig hjelp. Vi vil se Stian i depotet fra april, skriver Facebook-siden, med blant annet hasttaggene #needateam #wecandoit #sponsoration.

LES OGSÅ: VG-lista engasjerer – men spesielt én fører er skuffet over plasseringen

– Kjør STCC, Stian!

Innlegget er delt 23 ganger, deriblant fra Paulsen selv, som får følgende oppfordring fra racinglegenden Tommy Rustad:

– Kjør STCC, Stian. Det beste springbrettet for å komme videre på, tenker jeg.

Tommy Rustad har forøvrig to STCC-titler i baklomma, og tidligere i høst ønsket han også STCC-sirkuset velkommen tilbake til Norge da det ble klart at Rudskogen blir vertskap for den store skandinaviske serien.

LES OGSÅ: STCC gjør comeback på norske trakter neste år