Red Bull + Aston Martin = definitivt sant i 2018


DEL
(Foto: Red Bull Content Pool)

Nå er det klart at det blir Aston Martin Red Bull Racing for det britisk-østerriske teamet neste år.

Avtalen gjør også at et nytt teknisk forskningssenter skal settes opp på Red Bull Racings base i Milton Keynes i England senere i år og bidra til et tettere arbeidsforhold mellom de to partene hva gjelder teknologi for både Formel 1 og vanlige biler på veien. Senteret regnes å generere 110 nye arbeidsplasser, i tillegg til å huse Aston Martin sitt design- og ingeniør-personell for utviklingen av framtidige biler fra de to selskapene.

Aston Martin sin direktør og styreformann Andy Palmer sier at hans selskap kan bli ytterligere involvert i Formel 1 som en motor-utvikler, om omstendighetene er de riktige. Dermed slår det beina under ryktene som et potensielt Red Bull-Porsche-samarbeid for framtiden.

– Dette samarbeidet er det neste logiske steget i vårt innovasjonssamarbeid med Red Bull Racing. Vi drar nytte av den globale markedsføringen som et fornyet Formel 1 gir. Diskusjonen rundt utviklingen av motor er interessant for oss, men bare hvis omstendighetene er riktige. Vi vil ikke bli med i en motor-krig uten restriksjoner i forhold til økonomi og teknologi, men vi tror at hvis FIA kan skape det rette miljøet så er vi interessert i å involvere oss, sier Andy Palmer ifølge F1.com.

LES OGSÅ: Porsche med seriøse planer om å innta F1-sirkuset

Christian Horner. (Foto: Red Bull Content Pool)

Team-sjef i Red Bull, Christian Horner, hyller det styrkede samarbeidet.

- ANNONSE -

– Vårt innovasjonssamarbeid med Aston Martin har vært et pionér-prosjekt fra dag én. Vi skapte suksessbilen Aston Martin Valkyrie sammen i 2016, vi forlenget samarbeidet dette året, og vi er nå henrykte for å styrke partnerskapet ytterligere og se teamet konkurrere som Aston Martin Red Bull Racing i 2018, sier Horner, og legger til:   

– I tillegg vil mer enn 100 mennesker fra Aston Martin sitt personell drifte det nye «Advanced Performance Center» på basen vår her i Milton Keynes og det vil gi oss muligheten til å samarbeide med Aston Martin på nye og innovative prosjekter.

LES OGSÅ: Skiller lag med Honda – McLaren-Renault på griden neste år

Forholdet mellom Aston Martin og Red Bull begynte i 2016 etter at de to selskapene sammen skapte den banebrytende Aston Martin Valkyrie, som settes på veien i 2018 og blir tilgjengelig for kunder det påfølgende året.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here