RallyX Nordic øker med ytterligere ett land


DEL
(Foto: Tony Welam/STCC)

Nå er det ikke bare Norge og Sverige som blir vertskap for det nordiske mesterskapet i rallycross.

Onsdag kom den foreløpige terminlisten for RallyX Nordic, eller det nordiske mesterskapet om du vil. Enn så lenge er det kun ett løp i Norge, tre i Sverige og ett løp i Finland. I tillegg er det holdt av en dato hvor det foreløpig ikke er satt land, bane og arrangør.

Men neste år som i år så er det NMK Grenland og Grenland Motorsportsenter som blir vertskap i åpningsløpet 21. og 22. april. Det var her vi i år for alvor fikk se Oliver Solberg for første gang i Supercars utfordre de mer etablerte førerne i det nordiske sirkuset.

Men i finalen var det svenske Oliver Eriksson som tok seieren foran norsk-svenske Thomas Bryntesson, som senere vant mesterskapet sammenlagt.

LES OGSÅ: – Nivået ble enda bedre på grunn av Oliver
LES OGSÅ: Solberg hyller Bryntesson etter den nordiske rallycrosskampen

I tillegg blir spektakulære Höljes å finne på den nordiske kalenderen, og finaleløpet blir lagt i den nye arenaen Tierp, i dag mest kjent som dragracebane, men som også er pekt ut som Höljes’ store konkurrent i kampen om å ha et svensk VM-løp på kalenderen.

- ANNONSE -

Samtidig kan vi ønske Finland velkommen med Kouvola-banen, som har flere EM-løp og ett VM-løp på CVen. Ellers er Arvika og Westombanan «stand by» første helgen i juni, og dessuten er det ikke offentliggjort hvor det vil bli kjørt løp 19.-20. mai.

Slik blir i alle fall terminlisten

21.-22. april: Grenland, Norge
5.-6. mai: Höljes, Sverige
19.-20. mai: Ikke klart
2.-3. juni: Arvika, Sverige
25.-26. august: Kouvola, Finland
6.-7. oktober: Tierp, Sverige

LES OGSÅ: Nå er det ungguttene som herjer fullstendig i Supercars