Østberg utelukker ikke å prøve seg i rallycross neste år

DEL
(Foto: OneBet Adapta World Rally Team)

Men full WRC-satsing er fortsatt planen, selv om Mads Østberg innrømmer at han har konkrete tilbud om å prøve seg i rallycross.

Men det er ikke snakk om en full VM-satsing i rallycross. Til det er Østberg altfor glad i å kjøre rally. Og derfor fastholder han på at det er WRC også neste år som gjelder. Hvordan, derimot, det er vanskelig å si på nåværende tidspunkt.

– Det kommer helt an på hva slags sesong jeg klarer å få satt sammen. Selvfølgelig vil jeg kjøre full sesong og hele mesterskapet, det er på en måte ambisjonen min. Men det er ikke sikkert jeg får til det, sier Mads Østberg til Parc Fermé.

Han har akkurat gjennomført det som kan sees på som en relativt miserabel VM-sesong i rally. Som eneste fører forsøkte han å gå helt privat med de nyeste VM-bilene, men han har nå erfart at det i praksis er umulig å få til på en optimal måte.

– Å kjøre det helt igjen på samme måte som i år, det gjør vi ikke. Det er blitt for komplisert med de nye bilene, og man er avhengig av å samarbeide tett med fabrikken. Det er ikke lagt opp til å kjøre privat, og da fungerer det dårlig. Det ble ikke helt som vi så for oss, og det gjør at vi ikke går for en helt liknende løsning dersom vi kjører eget regi, sier 30-åringen videre.

LES OGSÅ: Slakteofrene vi syr igjen etter fenomenal innsats i Spania

- ANNONSE -

Mads Østberg, her fra Rally Polen tidligere i år. (Foto: OneBet Adapta World Rally Team)

Derfor vurderer han rallycross

Alternativet kan derfor være at man ender opp med deler av mesterskapet og fokuserer på gode resultater i enkeltløp, selv om Østberg er tydelig på at dette ikke er optimalt eller hva han selv har ambisjoner om. Derfor åpner han også opp for å prøve seg på flere arenaer. Deriblant rallycross.

– Det har dukket opp noen muligheter som jeg har sett på som mulig interessante. Men det er snakk om enkelttilfeller og bare det.

– Ville du vurdert å skifte beite helt?

– Jeg er glad i motorsport og syns alt med motor er gøy. Men tanken om å bytte motorsport, den frister ikke. Jeg syns det hadde vært gøy å prøve det (rallycross, journ.anm), og jeg utelukker ikke å prøve det, men det er ikke aktuelt for meg å bytte sport, sier Østberg.

LES OGSÅ: Refser sitt eget forbund etter konflikt før NM-finalen

Han sier ikke noe konkret om team, bil eller hvilket opplegg det er snakk om.

– Jeg har fått noen forespørsler, men jeg er klar på jeg kan ingenting om rallycross og jeg har heller ikke prøvd å lære meg noe om rallycross, sier han.

Står mellom to kartlesere

Samtidig vurderer han også å kjøre flere EM-løp dersom det kan passe inn i satsing og kalender. Og da er det også relevant å finne ut av hvilken kartleser han skal ta med seg for neste år. Torstein Eriksen har sittet på i to VM-løp, mens Emil Axelsson har forsøkt seg både i NM-finalen på Hamar og nå senest i Wales Rally.

Østberg er tydelig på at det enn så lenge kun står mellom disse to og at han per i dag ikke trenger å utforske flere kartleserløsninger etter at han og Ola Fløene skilte lag i sommer.

– Jeg har noen gode alternativer for å si det sånn. Men det er ikke bare meg det går på, det må også funke for dem. Så først er det viktig å finne ut av hva jeg skal, og i hvilken grad det blir, slik at de får muligheten til å se om det passer for dem også. Men jeg skal tillate meg å være såpasss selvgod og tro at begge har veldig lyst, men man må se og diskutere alle muligheter, sier Østberg.

- ANNONSE -

PF-BLOGGEN: Når iver og pågangsmot fra høyrestolen til slutt betaler seg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here