Påmeldt til neste løp – men uvisst om han kjører


DEL
Petter Solberg, her fra årets andre VM-runde i Hockenheim. (Foto: Simen Næss Hagen)

Status er foreløpig uforandret for Petter Solberg.

Petter Solberg skadet seg stygt i et sammenstøt i semifinalen i Latvia sist helg. Selv om krasjen virket av den relativt udramatiske sorten fra utsiden, skulle omstendighetene det til at rallycrossprofilen fikk venstre kragebein brukket tvers av, i tillegg til to knekte ribbein.

Solberg ble liggende på sykehuset i Riga og ventet der på hjemtransport til Sverige for operasjon av kragebeinsbruddet. NWT.se melder onsdag, gjennom kona Pernilla, at han nå er hjemme i Värmland og venter på operasjon.

Det er under to uker til start i Tyskland og tiden begynner å røyne på for at han kan stille til start.

LES OGSÅ: Slik fikk Petter Solberg kragebeinet brukket tvers av

Uten at det er medisinsk avklart eller bekreftet så er det heller tvilsomt at Solberg blir frisk nok til å stille til start neste løp. Ifølge Norsk Helseinformatikk er «vanlig behandlingstid på kragebeinsbrudd to til fire uker (…), og kontroll gjøres eventuelt etter cirka seks uker med røntgen for å sjekke tilheling dersom pasienten er operert».

- ANNONSE -

Likevel står han altså påmeldt til neste løp, men det ligger det en naturlig årsak bak.

— Petter er automatisk påmeldt hele sesongen. Men ingen avgjørelse er tatt, skriver PR-sjef Per Espen Løchen i en SMS til Parc Fermé.

– Hvordan er tilstanden hans?

– Ingen ny informasjon, svarer han videre.

Det har vanket mange god bedring-hilsener til Solberg siden smellen på søndag. Blant annet har storebror Henning lagt ved følgende post på Instagram:

Onsdag kveld kom også teamkamerat Johan Kristoffersson med denne tweeten:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here