Nå skal Oliver få vise seg fram i en fullblods WRC-bil

DEL
Oliver Solberg. (Foto: Simen Næss Hagen)

16-åringen i tospann med blant annet Kalle Rovanperä.

Ett av årets kometer i bilsportsammenheng er definitivt Oliver Solberg. Selv om det er rally han satser på i Latvia, grunnet aldersbestemmelsene, så har han også vist markante resultater i rallycross ved å vinne to løp i RallyX Nordic og sølvmedaljevinner sammenlagt i Supercars-klassen.

Til helgen får Solberg nye utfordringer. Da får han nemlig prøve seg i en fullblods rallybil, med andre ord en Ford Fiesta WRC fra 2014. Dette skjer i forbindelse med Bettega Memorial Show i Italia.

– En drøm

– Det er jo en drøm som kommer i oppfyllelse. Og det blir spesielt å kjøre mot andre store stjerner i den klassen, så det blir utrolig gøy, sier Oliver Solberg til Parc Fermé.

Av flere kjente navn som stiller opp så kommer også Kalle Rovanperä, et annet ungt stjerneskudd som har vist seg fram i rallyløypa i år og fått mye oppmerksomhet for det. De skal representere det samme teamet.

I tillegg kommer den kjente motocrossføreren Antonio Cairoli og tidligere IRC- og europamester Giandomenico Basso.

- ANNONSE -

Går for seier

Det er en av Solbergs største sponsorer, det italienske dekkmerket Pirelli, som har ordnet avtalen. De stiller med bilen som 16-åringen skal få kjøre.

Og rent sportslig stiller ikke Solberg opp bare for å vise seg fram og ha det moro. Han ønsker å gå helt til topps, selv om han aldri før har kjørt en WRC-bil i konkurransesammenheng

– Jeg går for å vinne fordi jeg tror jeg kan henge på med den bilen. Og siden det er på bane, og at den går saktere enn rallycrossbilen, så kan det kanskje kan gå, sier Solberg optimistisk.

På spørsmål om hva som skjer neste år, er han ikke like tydelig.

– Det er ikke klart enda, men det blir i hvert fall rally, sier han ordknapt.