Nå blir rallycross mer og mer attraktivt blant spillprodusentene


DEL

DiRT og Codemasters satte standarden, men nå får de tøff konkurranse.

I internasjonal sammenheng har rallycross vært en relativt smal bilsportgren, selv om den har hatt stor utbredelse i Europa gjennom flere tiår med europamesterskap. Men etter ulike «modder» på PC-baserte spill, og nå med full offisiell rallycrosslansering i de siste to DiRT-utgavene fra Codemasters (DiRT Rally og DiRT 4), så kommer konkurransen på løpene bånd.

LES OGSÅ: Fem ting å glede seg til med det helt nye rally- og rallycrosspillet

For noen uker tilbake ble Project Cars 2 lansert. «PC2» er å regne som en direkte utfordrer til de grafisk svært realistiske spillene i Gran Turismo og Forza Motorsport, og selskapet Slightly Mad Studios har nå tatt denne spillserien i en ny retning ved å inkludere rallycross, på tvers av både VM og den amerikanske serien, med kombinasjon av velkjente baner både i Europa og Nord-Amerika, samt et par andre «lokale» godbiter.

LES OGSÅ: Få en smakebit på Gran Turismos seneste simulator-prosjekt

I tillegg åpner spillet opp for å kjøre rallycrossbilen på ordinære baner, og vice versa med f.eks GT3-biler eller med standardpersonbiler på rallycrossbanene, for å nevne noe. Vi anbefaler å prøve en «clean» runde rundt Nürburgring Nordschleife med Focusen til Andreas Bakkerud, og samtidig ta en Porsche 911 GT3 på Lånkebanen i Hell.

- ANNONSE -

LES OGSÅ: Her får Ole (15) opplevd drømmen etter timer og døgn med bilspill

Men Projects Cars 2 er ikke alene. I dag kom nyheten om at iRacing, spillet som kanskje blir ansett som den største simulatoren av dem alle, vil lansere Red Bull Global Rallycross, som er den amerikanske serien.

iRacing er et spill som benyttes av mange profesjonelle førere fordi oppsett, banepugging og kjørefølelse kan relateres direkte til den virkelige verden, og nå skal altså iRacing forsøke seg på rallycross-fysikk, først og fremst basert på det amerikanske konseptet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here