Nå skal Pirelli introdusere nok en mykere gummiblanding


DEL
(Foto: Pirelli)

Dekkprodusenten ber fansen om hjelp til å bestemme navnet på det nyeste tilskuddet av dekk.

I forbindelse med USAs Grand Prix ble vi vitne til at ultrasoft-dekkene ble påklistret rosa dekksider framfor lilla. Dette var for å markere støtten til brystkreftsaken som oktober måned dreier seg om.

Men rosa dekksider er kommet for å bli. Pirelli skal nå introdusere nok en gummiblanding av det mykere slaget, to år etter at de introduserte ultrasoft som et subsitutt til det da mykeste alternativet.

Hva skal så den nye gummiblandingen hete? Pirelli etterlyser nå din hjelp, og valget står mellom megasoft, extremesoft og hypersoft.

Pirellis gummiblandinger 2017
• Ultrasoft – lilla
• Supersoft – rød
• Soft – gul
• Medium – hvit
• Hard – oransje
• Intermediate – grønn
• Wet – blå

Det har vanket kritikk mot Pirelli etter at dekkene i år har holdt vesentlig lengre enn først antatt, hvilket har resultert i for det meste én-stopp-strategier, hvor vi tidligere har vært vitne til både to og tre pitstopper. Spesielt ultrasoft-dekkene, hvor ideen var at de skulle yte maks i bare noen få runder – som for eksempel i kvalifisering, har hatt mye lengre durabilitet enn antatt. Lewis Hamilton kjørte for eksempel 46 av 78 runder i Monaco med denne gummiblandingen.

I den andre enden av skalaen har den hardeste gummiblandingen med oransje dekksider ikke blitt brukt en eneste gang i løp i år, men under Spanias Grand Prix var dette en del av de obligatoriske settene. Dekkene ble dog testet kun på trening, og kritikken flagret fra førerne. Daniel Ricciardo uttalte at de andre gummiblandingene er harde nok i seg selv, slik at denne typen kun var altfor hard og dermed unødvendig for dem å bruke.

- ANNONSE -

Uansett, om utvalget for gummiblandinger forblir som de blir, så introduserer altså Pirelli nok et dekk. Under kan du hjelpe Pirelli med å finne løsning til navn, enten via Facebook, Twitter eller Instagram.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here