Kan mulig kaste ut svensken for å gjøre Sauber til sitt B-team


DEL
Hvis Sauber blir Ferraris junior-team, kan det bli endringer i førerkabalen om Ferrari får det som de vil. (Foto: Sauber F1 Team)

Ferrari har åpnet for Sauber som sitt B-lag, og det kan i så fall innebære at Marcus Ericsson og Pascal Wehrlein er ferdig i teamet neste år.

Så spørs det hvorvidt det er realistisk, med tanke på at Sauber skal ha store økonomiske interesser fra Sverige i teamet. Men Ferrari har gått åpent ut og sagt at de ønsker Sauber som sitt B-team, på mange måter slik vi ser Toro Rosso er for Red Bull, og med tanke på at Haas allerede har signert Kevin Magnussen og Romain Grosjean for 2018.

Men Ferrari har ønske om å satse på to juniorer utenfor sitt A-lag med Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen i spissen: Charles Leclerc og Antionio Giovinazzi.

– Vi trenger mer spillerom fordi vi har et par unge førere som er eksepsjonelle. Vi må finne et sted å bygge fundamentet for morgendagens Scuderia Ferrari, sier Ferrari-president Sergio Marcionne ifølge Autosport.

Ferrari vil ikke beholde Marcus Ericsson om Sauber blir deres junior-team. Men – så har Sauber sterke svenske interesser inne i teamet… (Foto: Sauber F1 Team)

Det er samme avisen som erfarer at det skal være snakk om de ovennevnte førerne i Ferraris framtidsplan, og Marchionne har tidligere selv sagt at Sauber er aktuelt for å bli Ferraris B-team etter at de har forlenget moroavtalen med den italienske fabrikanten.

Giovinazzi kjørte fredagstreningen for Haas i forbindelse med helgens Singapores Grand Prix, og han sitter foreløpig og venter på respons fra Ferrari-leiren om hva som skjer neste år.

- ANNONSE -

– Nå fokuserer jeg bare på å gjøre mitt beste under de siste fredagstreningene for Haas før det kommer en avgjørelse fra Ferrari. Målet er selvfølgelig å stå på griden neste år, men får se an med Ferrari, sier Giovinazzi ifølge Autosport.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here