Denne mannen har aldri brutt et eneste Formel 1-løp


DEL
(Foto: Sahara Force India F1 Team)

Esteban Ocon er den eneste etablerte Formel 1-føreren i dag som har til gode å bryte et løp.

Og sammen med Lewis Hamilton er han dermed den eneste som ikke har brutt et eneste løp denne sesongen.

Forskjellen til briten er at Ocon har til gode å parkere før målflagget i det hele tatt siden Formel 1-debuten for Manor-teamet i Belgias Grand Prix i 2016, og dermed er han historisk bare her.

Siden løpet på Spa i fjor har den unge franskmannen kjørt 26 løp og fullført samtlige. Det gir ham en 5. plass på statistikken over flest fullførte løp på rad. Lewis Hamilton er nest best om vi inkluderer løpene i den inneværende sesongen, hvor han har fullført 22 løp på rad, helt siden Japans Grand Prix og fram til forrige helgs runde i USA.

LES OGSÅ: Hartley fullfører sesongen – Kvyat helt ferdig i Formel 1-sirkuset

Må fullføre åtte til

Av dagens førere så er Kimi Räikkönen bestemann, på en andreplass på listen med sine 30 fullførte løp på rad fra Australias Grand Prix i 2012 til og med Ungarns Grand Prix i 2013. Lista toppes av Nick Heidfeld med sine 33 fullførte løp på rad, fra Kinas Grand Prix 2007 til og med Italias Grand Prix i 2009.

- ANNONSE -

Dermed må Ocon fullføre åtte løp til for å slå denne rekorden, noe vi først får vite om han fullfører Spanias Grand Prix neste år.

(Foto: Sahara Force India F1 Team)

«Best of the rest»

Force India-føreren er ansett som ett av årets store overraskelser. Fra å bli kastet inn i fjorårets svakeste team, har han i år utfordret mer etablerte Sergio Perez i Force India-teamet, og ved flere anledninger har det oppstått store kontroverser og mange varme kuler mellom teamkollegene, og sammenlagt så skiller det 13 poeng i favør Perez på syvenplass, mens Ocon ligger bak på åttende plass sammenlagt.

Sammen har gutta også levert gode stabile resultater gjennom sesongen, hvilket gjør at Force India i år er det soleklare «best of the rest»-teamet på fjerdeplass sammenlagt, med Mercedes, Ferrari og Red Bull foran seg.

LES OGSÅ: Verstappen i harnisk mot FIA-dommerne etter straffen i USA

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here