Her er løpene hvor RX2 skal samkjøre med Rallycross-VM


DEL
(Foto: Simen Næss Hagen)

Og både nåværende og nye førere fra Norge er å vente på startstreken neste år.

Da løpsoversikten for den internasjonale rallycrosskalenderen ble lansert for noen uker tilbake, var det kun gjesteklassene Super1600, Touringcar, samt Supercar-EM, som ble offentliggjort sammen med VM-serien. RX2-kalenderen var på vent, men den er nå lansert for neste år.

I 7 av 13 løp skal disse såkalte Supercar Lites-bilene få vist seg fram, men det blir først i den tredje runden i belgiske Mettet at sesongåpningen for RX2 starter. Deretter går turen til Silverstone, hvor det ikke er noen andre gjesteklasser på plakaten. Ellers blir RX2 å finne både på Lånkebanen og i Höljes, samt Canada, Frankrike og Sør-Afrika.

RX2-kalenderen 2018
12.-13. mai: Mettet, Belgia
26.-27. mai: Silverstone, Storbritannia
9.-10. juni: Lånke, Norge
30. juni-1.juli: Höljes, Sverige
4.-5. aug: Trois-Rivières, Canada
1.-2. sept: Lohéac, Frankrike
24.-25. nov: Killarney, Sør-Afrika

Fire nordmenn var i år påmeldt permanent i serien, Sondre Evjen, Simon Wågø Syversen, Glenn Haug og Thomas Holmen, og i tillegg har en rekke andre nordmenn også kjørt enkeltløp i denne serien.

RX2 fortsetter på samme måte neste år, og Parc Fermé får bekreftet at Sondre Evjen har planene klare for å gå på en ny sesong og kanskje forbedre sin 8. plass sammenlagt denne sesongen.

Simon Wågø Syversen etter heatseier i Höljes i år. (Foto: Simen Næss Hagen)

I tillegg har Simon Wågø Syversen bekreftet at han vil gå på for fullt i 2018 etter en tøff sesong hvor han glimtvis har bevist at han hører hjemme blant de beste gutta. Det samme med Glenn Haug, som uttaler at han ikke kan gi seg etter ett forsøk med internasjonal rallycrossatsing.

- ANNONSE -

Ellers kjøpte Touringcar-mester fra 2016, Ben-Philip Gundersen, seg en Lites-bil han har prøvd så vidt denne sesong, med mål om å kjempe for fullt i denne klassen fra og med neste år. Gundersen bekrefter at han skal satse på 2018, men kommer tilbake med sin konkrete plan for neste år på et senere tidspunkt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here