Kaos bak Safety Car når bilen i tet tar kvelden like før mål


  DEL

  Hva gjør man egentlig hvis løpet avgjøres bak sikkerhetsbilen, og mannen i tet må kaste inn håndkledet?

  Det brygget i hvert fall opp til sirkus bak Santiago Rosso i forbindelse med første finale i Formel Renault-løpet på Autódromo Oscar Cabalén i Argentina.

  På grunn av at sikkerhetsbilen var ute på de siste rundene, ble det etterhvert klart at løpet kom til å bli avgjort på denne måten, og ergo var sammenlagtstillingen på mange måter satt før målflagget vaiet.

  Trodde man.

  I videoen øverst er det i alle fall ikke så vanskelig å spore usikkerheten som brer seg om blant førerne når Rosso stadig kjører saktere og saktere, og på start-mål-langsiden må parkere med havarert bil.

  Når stoppen blir et faktum, så bestemmer Juan Pablo Rotondo å gi full gass og sikre seg seieren, mens det i all ubesluttsomhet blir en rimelig tett kamp mellom Exequiel Bastidas og Yangp Rajczakowski, hvor førstnevnte kniper andreplassen med ett fattig tusendel.

  - ANNONSE -

  Verre var det med Eduardo Moreno, stakkar, som egentlig skulle kjørt inn til tredjeplass. Da konkurrenten stopper, velger han selv å stoppe, mens resten av feltet velger å passere for å komme seg over målstreken. Dermed endte Moreno sist av de fullførte, der han egentlig skulle blitt nummer tre.