Jevnt mellom tre team i finalens første treningspass


DEL
(Foto: Wolfgang Wilhelm)

Enn så lenge er alt åpent i kampen om årets siste seier i Formel 1.

For det er egentlig kun denne siste seieren for året som egentlig har en form for interesse. Gullkampen er avgjort for lengst, da Lewis Hamilton sikret de få poengene som trengtes i Mexico for to runder tilbake, og i USA runden før sikret også Mercedes konstruktørgullet.

Det er en teoretisk mulighet for at Valtteri Bottas kan ta sølvet fra Sebastian Vettel. Da må tyskeren bryte eller ikke bli bedre enn nummer ni, mens Bottas må vinne. 22 poeng skiller sølv- og bronseplassen.

Så har vi lært denne sesongen av fredagstreningene ikke er til å stole blindt på hva gjelder prestasjonen som gjelder i løpet på søndag. Men det gir i det minste en indikasjon på at det ikke er ett team eller én fører som dominerer.

LES OGSÅ: Lanserer hele syv dekktyper for neste års F1-sesong

Fredagens første treningspass ble toppet av Sebastian Vettel, 12 hundredeler foran Lewis Hamilton og 14 hundredeler foran Max Verstappen. Tre ulike team på de tre øverste plassene med andre ord.

- ANNONSE -

Fire timer senere, under andre fritrening, var det verdensmester Hamilton som tok føringen, nesten 15 hundredeler foran Vettel og tre tideler foran Daniel Ricciardo. Igjen tre ulike biler, bare at Ricciardo og Verstappen byttet plass.

LES OGSÅ: Dansken bryr seg fint lite om å være en upopulær Formel 1-fører

- ANNONSE -