Klassisk inboard fra Elverum: – Je vetta faan, je datt da helt tur, je!


DEL

Etappene rundt klassiske Romjulsrally har ikke vært en like lett oppgave å løse for alle og enhver.

Videoklippet øverst er i alle fall blitt en legendarisk hit for rallyinteresserte, og mang en kartleser kan nok kjenne igjen den samme følelsen i større eller mindre grad.

– Je vetta faan, je datt da helt tur, je, kan vi høre etter et drøyt minutt inne på etappen som ender på travbanen ved Starmoen.

Karen vi snakker om er Kent Ivar Berg, den gang kartleser for Jon Sandmoen i en Opel Kadett, og uten at Parc Fermé har fått det helt bekreftet skal dette være snakk om 2001, altså før selve Romjulsrally var et etablert konsept.

– Filmen taler for seg selv

Men Berg er i alle fall godt kjent med at den heller uheldige kartleseropplevelsen har blitt tatt behørig godt imot av motorsportinteresserte.

– Folk deler og ler. Så det er vel bra. Så kan jo alle få prøve da, sier Berg til Parc Fermé.

- ANNONSE -

– Ja, for det er ikke lett å være kartleser?

– Nei, det er itte det, hehe.

– Hvordan var denne opplevelsen som vi ser her?

– Det er mange år siden nå. Men filmen taler for seg selv, sier Berg.

Den ble lastet opp på YouTube av brukeren «Carrick111» i desember 2010 og har i skriende stund nesten 11.700 visninger.

Etappe på to mil

Og om snaue to uker, fredag 29. desember, braker det løs rundt Elverum igjen. Da er det nettopp duket for nok et Romjulsrally, et løp som har blitt en god og viktig førpremiere for norske rallyførere før NM-sesongen begynner i Sigdal i januar.

I skrivende stund er 49 påmeldt til Romjulsrally, hvor den ferske fabrikkføreren i Skoda, Ole Christian Veiby, er å regne som en soleklar vinnerfavoritt. Løpet strekker seg over seks etapper, tre som kjøres to ganger, hvor de blant annet får et gjensyn med klassiske Melåsberget som er over to mil lang. Ellers er basen og den tredje etappen sentrert rundt Starmoen Motorbane.