Hyundai bekrefter samtaler med Grönholm om Rallycross-VM


DEL
(Foto: Red Bull Content Pool)

Dermed nærmer det seg snart en løsning for et nytt, fabrikkstøttet team til neste års VM-sesong.

Det melder Autosport onsdag.

Som vi spekulerte i tidligere, så har Hyundai og Grönholm over en periode vært i samtaler om neste år, og ifølge flere kilder vi har snakket med skal det dreie seg om en 2016-utgave av Hyundais WRC-bil som skal konverteres til rallycross, på samme måte som Volkswagen og Petter Solberg etablerte et samarbeid i år.

LES OGSÅ: Silly season RX001: Grönholm-flørt med WRC-bil fra Hyundai

– Vi har diskuert med Hyundai, men den endelig avgjørelsen vil komme senere. Jeg håper vi får satt sammen noe, det er ikke helt på plass enda og tiden går fort når vi nå allerede er sent i november, sier Marcus Grönholm til Autosport.

Hyundai Motorsport-sjef Michel Nandan. (Foto: Red Bull Content Pool)

Samtidig bekrefter han at det ikke er snakk om å danne et fullverdig fabrikkteam, noe Rallycross-VM har til gode å skaffe seg per i dag. Foreløpig er det kun snakk om såkalt fabrikkstøtte.

- ANNONSE -

– Vi håper å få støtte. Det vil ikke bli et fabrikkteam per nå. Men et tobils-team hadde vært fint og det er det vi jobber med, sier Grönholm, som altså er sjefen bak GRX, som i år har driftet ettbils-teamet til sønnen Niclas.

Hyundai-sjef Michel Nandan bekrefter også rallycrossplanene.

– Vi har snakket om rallycross, og vi har snakket med Marcus. Vi ser etter en måte å kunne gjøre noe neste år sammen med ham, sier Nandan til Autosport.

Marcus Grönholm. (Foto: Red Bull Content Pool)

Samtidig er Grönholm klar på at han ikke kan ta inn førere som skal kjøre gratis eller ha lønn. Han trenger en fører som kan bistå budsjettet. Finnen Joni Wiman (24), som har kjørt flere sesonger i USA og blant annet ble amerikansk mester i 2014, skal ha vært en aktuell kandidat, men Wiman er av et kaliber som fordrer gratis kjøring eller lønn.

– Joni kunne selvfølgelig vært interessant, men når vi ikke har pengene som skal til så må vi har førere som kommer inn med et visst budsjett. Jeg skulle gjerne hatt med Joni, men jeg tror ikke det er mulig, sier Grönholm.

LES OGSÅ: Ekström tror på nytt, storstilt Audi-prosjekt i VM neste år