Hartley fullfører sesongen – Kvyat helt ferdig i Formel 1-sirkuset


DEL
Daniil Kvyat er offisielt ferdig i Toro Rosso. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Toro Rosso har mistet tålmodigheten og troen på russeren.

Det er den tyske storavisen Auto Bild som nå bekredfter at Daniil Kvyats Formel 1-karriere er over. Russeren fikk en siste sjanse i USAs Grand Prix forrige helg, og kjørte også inn ett poeng for teamet. Men det var ikke nok til å overbevise Red Bulls andre team.

I stedet får den tidligere Red Bull-junioren og Porsche-føreren Brendon Hartley fornyet tillit i teamet, etter at han fullførte sitt første Formel 1-løp noen sinne i tospann med Kvyat.

– Kvyat kommer ikke tilbake. Vi tror ikke han klarer å snu det på sikt. Gasly og Hartley fullfører sesongen, så får vi se hva som skjer, sier Red Bulls hovedmentor Dr. Helmut Marko til Auto Bild.

Brendon Hartley. (Foto: Red Bull Content Pool)

New Zealenderen Hartley var kanskje den store overraskelsen inn mot USAs Grand Prix ettersom Pierre Gasly ble sendt til Japan for å ta hjem Super Formula-tittelen. Ironisk nok ble begge løpene avlyst på grunn av værforholdene, hvilket gjorde at Gaslys tur til Japan sånn sett var bortkastet med tanke på at han selv ønsket å kjøre i USA.

Til helgen er Gasly tilbake, sammen med Brendon Hartley, og disse fullfører da altså sesongen for Toro Rosso, ifølge Marko.

- ANNONSE -

27-åringen har de siste årene vært fast fabrikkfører for Porsche i deres satsing på langdistanse-VM, og da Porsche annonserte at de trekker seg ut, så tok ham umiddelbart telefonen til Marko og Red Bull for å sjekke ut mulighetene sine. Da hadde de vært «fra hverandre» i ti år.

– Jeg sa jeg er blitt en helt annen fører. Han sa at det var notert, og tre måneder etterpå så ringte han meg, fortalte Hartley om Formel 1-muligheten i forkant av USAs Grand Prix.

Hartley fullførte USAs Grand Prix på en 13. plass i sitt første forsøk i en nymotens Formel 1-bil. Kvyat ble som nevnt nummer 10 og tok ett poeng. Han har tatt totalt fem poeng i år og ligger sist av dem med poeng – kun foran Marcus Ericsson som eneste fører som har kjørt samtlige løp uten å score et eneste poeng.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here