Gjev kåring til norske Jenny (14) på internasjonal gokartgalla


  DEL
  (Foto: Privat)

  Lite visste Jenny Jakobsen (14) hvorfor hun ble invitert til den årlige premiegallaen for det internasjonale gokartmiljøet.

  Gokart er en av bilsportgrenene hvor tilfanget av jenter er en god del større enn andre grener, men etter kun to sesonger i en gokart så har Hakadal-jenta Jenny Jakobsen vist en enorm progresjon ute på banen, og sist helg fikk hun en oppmerksomhet av rang som følge av dette.

  Hun ble nemlig kåret til årets kvinnelige gokartfører 2017, en kåring som er gjort av intet mindre enn CIK-FIA, det offisielle bilsportforbundet i gokartsegmentet, samt organisasjonen «Women in motorsports», som er ledet av intet mindre enn rallylegenden Michele Mouton, i dag kjent som sikkerhetssjef i Rally-VM.

  Begeistret

  Familien Jakobsen skjønte at det lå noe i kortene da de fikk invitasjonen, men det var vanskelig å forestille seg hva hun skulle hente der nede. Selv med imponerende enkelttider og resultater både i CIK-FIA Academy Trophy og i det tyske juniormesterskapet, så hadde hun ingen medaljer og pokaler å hente helt uten videre. Overraskelsen var derfor stor da hun ble ropt opp som årets kvinnelige gokartfører.

  – Da seremonien begynte, så startet speakeren med å fortelle om CIK FIA Academy Trophy som jeg har kjørt i år. Og så begynte han å snakke om «Women in motorsport», og at den som skulle få prisen var: «From Norway, of course Jenny Susann Jakobsen». Det var utrolig kult at jeg vant denne prisen, og det føles veldig bra etter all den harde jobbingen, gråtingen, gleden, latteren og ikke minst alle de gode minnene vi har fått i år, skriver en svært begeistret Jakobsen på sine Facebook-sider.

  LES OGSÅ: Jenny (14) viste muskler i internasjonal gokartkjøring

  - ANNONSE -

  Stor oppmerksomhet

  Hun har fått svært mye oppmerksomhet i år, både i Norge og i utlandet, først og fremst fordi karrieren hennes har vært særdeles kort. Det er kun snaue to år siden hun konkurrerte for første gang, men allerede har hun siktet seg inn mot en utenlandsk karriere.

  Oppmerksomheten var også stor under premiegallaen, der hun selv skriver at både løspledere, dommere og attpåtil KZ2-verdensmesteren ville ta bilde sammen med henne.

  – Etter bare to år i denne sporten, så beviste dette at man kan få til alt man vil, bare man jobber hardt nok, skriver hun videre.

  Heller mot gokart

  Hva Jakobsen gjør neste år er uavklart enn så lenge. Mye fordi hun fikk enormt mersmak på formelbilracing etter at hun testet Formel 4-bil tidligere i høst.

  Da vi snakket med både Jenny og selv og hennes pappa Steinar, så var det 50/50, fordi de fremdeles har mer å hente i gokarten, samtidig som hun behersket F4-bilen ganske så godt i sin aller første prøvetur.

  – Ingenting er avgjort, men vi er litt nærmere gokart igjen. Vi venter på tilbakemelding fra noen gokart-team, sier pappa Jakobsen til Parc Fermé.

  LES OGSÅ: Her suser Jenny (14) forbi i over 200 kilometer i timen