Fransk talent degraderes i Citroën – Loeb klar for WRC


DEL
Sebastien Loeb. (Foto: Simen Næss Hagen)

Den nidoble verdensmesteren i rally, Sebastien Loeb, lar ikke alderen hindre ham i et ikke helt uventet comeback i rallyløypa. Stephane Lefebvre får ikke fornyet tillit neste år.

Nyheten ble sluppet onsdag ettermiddag, og for mange er det ikke nødvendigvis den største sensasjonen at Sebastien Loeb (43) har tilbakekalt kartleser Daniel Elena for nye oppdrag.

For selv om franskmannen nå går på sin tredje sesong som VM-fører i rallycross, så er han ikke helt ferdig med rally.

LES OGSÅ: Slik opplevde Loeb å kjøre Citroëns WRC-bil

– Neste logiske steg

Tidligere i år har han for eksempel testet Citroëns WRC-bil på både grus og asfalt, spesielt da den franske fabrikanten trengte eksperthjelp uten ifra etter et turbulent og trøblete år i rallyløypa.

Det har gitt Loeb mersmak, som helt siden testene har hintet at han har ønsket å kjøre mer rally igjen.

- ANNONSE -

– Alle var fornøyde etter testingen i år, og det neste logiske steget var å få til disse løpene, sier Sebastien Loeb i en uttalelse onsdag.

Løpene det er snakk om er Rally Mexico, Rally Korsika og Rally Spania. Med andre ord ingen full sesong for Loeb. Utover dette er Citroën klare med Kris Meeke på «fulltid» mens Craig Breen kjører de resterende 10 løpene som Loeb ikke stiller til start i.

Stephane Lefebvre blir satt i en Citroen C3 R5-bil og skal følgelig ikke bli å finne i Citroëns WRC-program i 2018, men i stedet satse på WRC 2.

I tillegg til WRC stiller Loeb opp som vanlig i Rallycross-VM, samt Rally Dakar, begge for søstermerket Peugeot. Det var lenge aktuelt å prøve å få Loeb inn til Rally Monte-Carlo, men fordi dette går så tett på Rally Dakar i januar, så lot det seg ikke gjøre for den franske 43-åringen.

LES OGSÅ: Loeb ønsker å kjøre Rally Monte Carlo for Citroën-teamet

Glad for å få muligheten

For selv om Loeb etterhvert er blitt en dyktig og stabil fører i Rallycross-VM, så legger han ikke skjul på at rallyen har en ekstra dimensjon å by på som han savner.

– Følelsen når du kjører rally gir noen av de mest syke følelsene jeg noen gang kan oppleve, og jeg var begeistret over å kunne kjøre disse nye WRC-bilene. Det er også fint å kunne få muligheten til det sammen med et team jeg har hatt så mye suksess med, sier Loeb.

Suksessen er ikke akkurat liten. Fra 2004 til og med 2012 tok han hele ni VM-titler på rad, alle i en Citroën enten det var seg Xsara WRC, C4 WRC eller DS3 WRC. Og samtlige år fra 2003, bortsett fra 2006 og 2007, sikret også Citroën fabrikkmesterskapet disse årene, mest av alt på grunn av Loebs dominanse.