Nå må Porsche-Dennis ha hjelp for å ta gullet i Supercupen


DEL
(Foto: Porsche)

Fem poeng skiller etter at Dennis Olsen ikke klarte å knekke forsvarsmuren til Michael Ammermüller.

Det ble en ulidelig spennende første finale av to race i Mexico i forbindelse med finalen i årets Porsche Supercup hvor norske Dennis Olsen er én av to kandidater til å ta hjem gullet. Kampen står mellom ham og tyskeren Michael Ammermüller og før løpet var det tre poeng som skilte Olsen og Ammermüller.

Nå skiller det fem.

For til tross for pole position så klarte ikke Olsen å stå imot slipstreamingen fra konkurrentene bak, deriblant Ammermüller om startet fra tredje startposisjon. Tyskeren snek seg på innersvingen, mens australieren Matt Campbell dro i fra og til slutt vant løpet.

Olsen hadde los på Ammermüller og et beviselig høyere tempo enn sin 10 år eldre rival, men muligheten for en fair forbikjøring åpnet seg aldri. Dermed måtte Olsen ta til takke med tredjeplass i det nest siste løpet, og søndag må Ammermüller bli best nummer fire og Olsen må vinne dersom han blir Supercup-mester.

– Jeg skulle ønske løpet ble mindre stressende. Første runden var vanskelig, det ble mye slipstream bak meg men jeg kjørte så hardt jeg kunne. I morgen er det én ting å gjøre, og det er å pushe veldig hardt og vise hva vi kan gjøre, sa Dennis fra podiet, og takk samtidig fansen på Autodromo Hermanos Rodriguez, hvor han samtidig uttrykte at han elsker denne banen.

- ANNONSE -

Søndagens løp har uansett et tøft utgangspunkt, for da starter Olsen fra tredje startposisjon mens Ammermüller starter fra andre posisjon. Dagens seierherre, Matt Campbell, starter i pole position.

Etter kvalifiseringen:

Nordmannen leverte da det gjaldt som mest i kvalifiseringen lørdag kveld.

For Olsen kjørte nemlig inn til beste startposisjon for søndagens løp under kvalifiseringen lørdag kveld på Autodromo Hermanos Rodriguez i Mexico City. Her går finaleløpene, de to siste rundene, i Porsche Supercup, hvor Olsen med full pott kan sikre seieren sammenlagt.

Olsen leverte en fjerdetid på treningen fredag, og underveis i kvalifiseringen så det ikke ut til at det skulle bli bedre enn en tredje- og fjerdetid for Porsche-junioren, men på aller siste runde klinket han til med beste tid, 11 hundredeler foran Matt Campbell og Michael Ammermüller på tredje plassen.

Bestetidene gjelder for lørdagens løp, mens de nest beste tidene gjelder for søndagens kjøring. Her kvalifiserte Olsen seg inn til tredje beste tid, slått av Campbell i «pol» og Ammermüller på andre startposisjon.

For syv år tilbake delte Dennis Olsen pallen i Monaco Kart Cup med dagens Formel 1-profiler Charles Leclerc og Pierre Gasly. (Foto: Privat)

Porsche Supercup kjøres som nevnt sammen med Formel 1-løpene, og løpet i Mexico er intet unntak. Derfor får F1-profilene også med seg det som skjer, og blant annet Esteban Ocon, Nico Hülkenberg og Pierre Gasly kommer med sine lykkeønskninger til førerne. Spesielt førstnevnte følger ekstra med på nordmannen, ikke så rart da de konkurrerte sammen i gokart i «gamledager».

– Lykke til, kompis! Jeg håper du vinner mesterskapet, sier Ocon i videoen publisert av Porsche Motorsport.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here