Ford og M-Sport – kongene av WRC 2017


DEL
(Foto: Red Bull Content Pool)

Gulljubel for teammesterskapet, gulljubel for Sebastien Ogier, og det jubles over Elfyn Evans’ aller første seier i Rally-VM.

Og ingenting kan smake bedre for Ford og M-Sport-teamet enn å gjøre alt dette på hjemmebane i Storbritannia og nærmere bestemt Wales Rally. Årets utgave ble bokstavelig talt ett eventyr for de blå ovalene, selv om det på forhånd var rimelig lave odds for både VM-gull til Sebastien Ogier, og VM-gull til M-Sport som team.

Men alt skulle sikres på siste Power Stage. Sebastien Ogier trengte ett poeng for å sikre gullet til M-Sport, og med Thierry Neuville og Ott Tänak ute av seierskampen, så skulle dette også holde til hans femte VM-gull, og hans første gull for et annet team enn Volkswagen.

(Foto: Red Bull Content Pool)

– Jeg vet ikke hva jeg skal si, det har vært et tøft år så dette er helt utrolig. Tusen takk til M-Sport og Malcolm (Wilson, teamsjef). Helt utrolig å bli verdensmester for dette teamet, sa en tårevåt Sebastien Ogier etter målgang på Power Stage.

Evans’ revansje

Og tårene skulle han dele med både teamsjef Wilson og etterhvert seierherre Elfyn Evans. Det ble spådd før løpet han han ville være en favoritt med DMACK-dekkene, men at de kunne være sårbare for punkteringer. Men waliseren slapp unna punkteringer, og dermed kunne 29-åringen sikre sin første VM-seier i karrieren, 10 år etter debuten i samme løp, og ikke minst en herlig revansje etter at han tapte seiersmuligheten på Power Stage i Argentina med 0,7 sekunders margin.

– Det har vært en lang reise i WRC, og endelig kunne vinne føles utrolig deilig. Et godt løp, og jeg er veldig takknemlig for alle som har stått ved min side i alle år. Mange mennersker som har backet meg, så denne seieren er til alle dem, sa en rørt Evans etter mål.

- ANNONSE -

(Foto: Red Bull Content Pool)

Fem ulike Ford-førere med etappeseire

For denne seieren kommer på hjemmebane, og i så måte et ekstra bidrag til å sette spikeren i gullkista for VM-tittelen til M-Sport.

– Bare én ting er større enn det Evans opplever ved å ta sin første seier på hjemmebane, det er å vinne VM-totalt, sa TV 2-kommentator Anders Grøndal.

M-Sport har gjort en totalt sett meget sterk sesong, og ikke bare med VM-gull til fører og team. Men som eneste team har samtlige førere vunnet et løp, og fem ulike Ford-førere har også scoret etappeseire (Ogier, Tänak, Evans, Østberg og Suninen).

Mikkelsen beste nordmann

Med norske øyne så sikret Andreas Mikkelsen en fjerdeplass med 0,5 sekunders margin ned til Jari-Matti Latvala. Det var lite han kunne gjøre for å gi lagkamerat Thierry Neuville en siste mulighet til å ta gullet i VM-finalen i Australia i november.

Mads Østberg måtte bryte lørdag med tekniske problemer, men restartet søndag og fullførte selv om denne dagen også ble av den krevende sorten for nordmannen.

Også Eyvind Brynildsen måtte dessverre bryte med tekniske problemer søndag, og fra før vet vi at Ole Christian Veiby falt ut av sammendraget etter at han rullet allerede på fredag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here