Finsk rallylegende avskriver ikke comeback i Rally Sweden


DEL
(Foto: Simen Næss Hagen)

Sier neppe nei takk til å kjøre en 2017-bil om «sjefen sjøl» stiller en til disposisjon.

Det er den finske kanalen YLE, som via tyske Rallye-Magazin, spekulerer i om Marcus Grönholm kan være på vei til å gjøre et gjesteinnhopp i rallysportens toppklasse neste år.

Dette i kjølvannet av Sebastien Loebs aldri så lille comeback i tre VM-runder i 2018. Selv innrømmer Grönholm at han er noe forundret over Loebs nye WRC-forsøk.

– Jeg lurer litt på den avgjørelsen. Å kjøre test er en ting, men det blir noe annet å kjøre et helt løp, sier Marcus Grönholm, ifølge finske YLE.

LES OGSÅ: Hyundai bekrefter samtaler med Grönholm om Rallycross-VM

Kartleser med comeback-forepørsel

Men – han stusser ikke mer over Loebs valg enn at han ikke kaster bort tanken selv. For de nevnte mediene spekulerer i om Grönholm kan få en deltakelse av Toyota som en slags forsinket julepresang, for ikke å snakke om en potensiell 50-årsgave. Som kjent er Toyota i praksis et helfinsk team, med Grönholms tidligere rival Tommi Mäkinen som teamsjef.

- ANNONSE -

Verdensmesteren fra 2000 og 2002 tok også del i Volkswagens testprogram i deres utvikling av WRC-biler, både førstegenerasjons Polo, og også 2017-Poloen som ikke har kjørt konkurranse. Kartleser Timo Rautiainen skal i tillegg ha forsøkt å få Grönholm med på et comeback, noe finnen har avslått, ifølge Rallye-Magazin.

Så skal det også nevnes at Grönholm kjørte oppvisning under åpningsetappen Harju i Rally Finland tidligere i år, i nettopp en Toyota Yaris WRC.

Marcus Grönholm og Tommi Mäkinen i forbindelse med Rally Finland i år. (Foto: Red Bull Content Pool)

– Må tenke meg om

Snaue to uker etter at den finske rallylegenden fyller 50 år, så kjøres Rally Sweden. Og den muligheten vil ikke Grönholm selv avkrefter heller.

– Det er egentlig ikke noe jeg tenker på. Men kanskje Tommi (Mäkinen, teamsjef i Toyota, journ.anm) vil overraske meg med en julegave. Hvis det er tilfelle, så må jeg tenke meg om en gang til, sier Mäkinen.

LES OGSÅ: Fem klipp som gjør det umulig å mislike Marcus Grönholm

Grönholm har gode statistikker i Rally Sweden. Han har vunnet løpet hele fem ganger, og deler denne rekorden sammen med Stig Blomqvist. Siste seieren kom forøvrig i 2007, som også var hans siste fulle WRC-sesong.

Han gjorde en gjesteopptreden i Rally Sweden i 2010. Etter å ha ligget på en sjetteplass etter fem fartsprøver, fikk Grönholm motorproblemer og ble sendt langt ned på resultatlistene. Han leverte dog tidvise topptider gjennom resten av helgen, og ble til slutt nummer 21 totalt.