Slik fikk Petter Solberg kragebeinet brukket tvers av


DEL
(Foto: FIAWorldRallycross.com)

«Freak accident» handler om å være på feil sted til feil tid. Derfor er personskaden vesentlig større en de materielle skadene.

For dem som har sett krasjen i semifinalen der Petter Solberg ble stående igjen i starten, så virket kollisjonen med Janis Baumanis relativt harmløs. Lite kunne man da forstå at Solberg og hans VW Polo trillet sakte ut av vei banen uten tilsynelatende store skader.

Solberg ligger fremdeles på sykehus i Riga med sterke smerter og er ikke tilgjengelig for resten av omverden til å fortelle om smellen. Han er døyvet ned i smertestillende og har mer enn nok med å holde seg i ro.

Men vi har tatt en prat med pressesjef Per-Espen Løchen som har studert videobildene og fått et klart svar på hva som skjedde.

– Knakk tvers av

– Det er ingen som har noe skyld i det som skjedde, det handler ikke om sikkerheten i bilen eller noen ting. Det er viktig å presisere. Det er maks utur, en «freak accident», sier Løchen, før han beskriver i detalj det som skjer.

For Petter Solberg var i ferd med å rette opp sladden han fikk i inngangen av svingen, og hadde maksimalt rattutslag mot høyre. Da kommer hans venstre albue opp i en posisjon som gjør skulderpartiet meget utsatt til for større krefter.

- ANNONSE -

– På tidspunktet hvor Petter ratter mot høyre, får han smellen i siden. Den kraften gjør at albuen smeller innover mot skulderen, og da er det helt opplagt at det knekker kragebeinet tvers av, forteller Løchen til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Et dypdykk i Petters tanker om en sesong utenom det vanlige

Dermed er VM-løpet på Estering i Tyskland i stor fare. Selv om det ikke har kommet noen prognoser fra offisielt hold fra leger og andre fagkyndige personer, så er det grunn til å tro at det er svært liten sannsynlighet for at Solberg stiller til start på startstreken igjen om snaue to uker.

– De som har brukket kragebein før kan kanskje kjenne seg igjen i Petters situasjon akkurat nå, sier Løchen.

Teamet skal imidlertid ha med seg en tredje fører denne helgen uansett ved Volkswagen-testfører Dieter Depping, så teamet fyller uansett kravet om å stille to biler på startstreken dersom Solberg ikke kommer til start.

LES OGSÅ: Så mange rekorder tar Kristoffersson sammen med VM-tittelen

Frykter for sølvmedaljen

Løchen kan fortelle om en Solberg som er fortvilet over situasjonen og ikke er klar for å gi noen uttalelser selv, utenom at Petter via kona og teamsjef Pernilla har uttrykt gleden over å bli verdensmestere både for team og med Johan Kristoffersson som kjører.

– Men han lider selvfølgelig av at han ligger i sterke smerter og blir verdensmester for team i sykesenga, og samtidig vet han at kampen om sølvet nå han hadde bestemt seg for å kjempe hardt om, at den kampen henger i en syltynn tråd, sier pressesjefen.

Svenske Mattias Ekström ligger bare fem poeng bak i sammendraget før to VM-runder gjenstår.

Johan gråt for Petter

Teamkompis Johan Kristoffersson var også beveget i teamteltet etterpå mens han ga en ekstra takk rettet mot Solberg for VM-gullet. Ingen offisielle teambilder ble heller tatt for å markere gullet.

- ANNONSE -

– Det ble en redusert feiring. Johan gråt og var opprørt over at Petter ikke kunne være med å ta del i feiringen. Han takket teamet og Petter, og etterhvert klarte vi å feire Johan på en verdig måte, sier Per-Espen Løchen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here