Etappekongen sikret WRC-sølv – Ogier kryptisk om fremtiden

DEL
(Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

Thierry Neuville avsluttet sesongen til 20 i stil. Verdensmester Sebastien Ogier ønsker derimot ikke flere spørsmål om sin kommende avgjørelse.

For da lagkamerat Andreas Mikkelsen kjørte seg ut av seierskampen lørdag morgen, utnyttet teamkamerat i Hyundai, Thierry Neuville, dette til det fulle.

Siden SS10 har Neuville ruvet på toppen av totallisten, og med totalt åtte etappeseire var det ingen som kunne tukte belgieren. med det sikret han også sølvmedaljen foran Ott Tänak, selv om det skulle en stor porsjon uflaks til for at han ikke skulle sikre sin andre sølvmedalje på to år.

– Dette er en spesiell seier som går til hele teamet. De har jobbet så hardt hele sesongen. Det har ikke alltid vært lett, men vi har pushet hardt. De har gjort en fantastisk jobb, sa en fornøyd Neuville etter mål.

Rally Australia / Power Stage
1) Sebastien Ogier / Ford / 3:32,6
2) Ott Tänak / Ford / +0,1
3) Esapekka Lappi / Toyota / +1,7
4) Andreas Mikkelsen / Hyundai / +2,1
5) Kris Meeke / Citroën / +2,5
Rally Australia / Topp 10
1) Thierry Neuville / Hyundai / 2:35:44,8
2) Ott Tänak / Ford / +22,5
3) Hayden Paddon / Hyundai / +59,1
4) Sebastien Ogier / Ford / +2:27,7
5) Elfyn Evans / Ford / +3:05,6
6) Esapekka Lappi / Toyota / +3:49,5
7) Kris Meeke / Citroën / +22:58,4
8) Nathan Quinn / Mitsubishi / +25:03,4
9) Richie Dalton / Skoda / +25:39,6
10) Dean Herridge / Subaru / +29:52,3

55 etappeseire

Men apropos uflaks, eller førerfeil om ikke annet, så kunne sammenlagtstillingen sett helt annerledes ut før de siste løpene denne sesongen om utfallet hadde vært annerledes i Rally Monte Carlo og Rally Sweden for Neuville. For de som har fulgt sesongen tett så resulterte to relativt klare førerfeil til brutte løp fra tetposisjon, og alternativt kunne Neuville stått med minimum 50 poeng ekstra.

Helt isolert, hvis vi tar fra Ogier de 10 poengene han hadde mistet som følge av to seire til Neuville i sesongåpningen, så ville Neuville i stedet ledet med 28 poeng på Ogier før helgens avslutning i Australia. Men det blir bare hyptotetisk.

- ANNONSE -

Likevel har beglieren bevist at han isolert sett har vært den raskeste mannen i år. Hele 55 etappeseire totalt i år er overlegent, foran Elfyn Evans og Jari-Matti Latvala med 27 etappeseire hver.

I tillegg har Neuville vunnet flest Power Stage-etapper med fire. Så er det verdt å nevne at Ogier tok sin første Power Stage-seier for året ved å vinne den siste etappen i Australia.

(Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

Ogier nekter å si noe om 2018

Og apropos Ogier – han uttalte før helgen at han ville avsløre planene sine for 2018 på pressekonferansen etter løpet. Det ble det ikke noe av.

– Dette er ikke et spill, jeg lover. Det kommer mer senere. Jeg skulle ønske jeg kunne si noe, men jeg må beklage at jeg leker med nervene deres. Det eneste som er sikkert er at dette var min siste etappe for 2017, sa Ogier i TV-intervjuet etter siste etappe.

LES OGSÅ: Verdensmesteren avviser Citroën-tilbud i Rally-VM neste år

TV2s ekspertkommentator for anledning, Mads Østberg, tror det nettopp er et spill i kulissene at Ogier ikke sier det han sier.

– Jeg er usikker på hva han egentlig skal gjøre. Om han fortsetter, hvorfor har han ikke gått ut og sagt det før det siste løpet, undret Østberg, som samtidig tror Ogier kan fortsette etter at kartleser Julien Ingrassia leverte et intervju med et stort smil om munnen uten at han ville si noe mer konkret selv.

(Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

Power Stage-poeng til Mikkelsen

Også er det verdt å nevne at Andreas Mikkelsen sikret to Power Stage-poeng ved å bli nummer fire på den siste etappen. Nordmannen restartet søndag etter det brutte løpet lørdag, men tok det rolig gjennom etappene – foruten andretiden han satte på SS19.

Mikkelsen satser nå alt på neste år, ettersom han har sikret en toårskontrakt med Hyundai. Planen er å gå for VM-gull på første forsøk.

– Jeg har kun kjørt tre løp for Hyundai, men føler meg allerede hjemme i bilen. Det har vært svært verdifullt å få muligheten til å avslutte sesongen med disse tre VM-rundene. Jeg vet at jeg er på rett sted foran en ny sesongen. Bilen er fantastisk og teamet er fantastisk. Derfor krysser jeg fingrene og har tro på at vi kan være en av de store utfordrerne til mesterskapet neste sesong, sier Andreas Mikkelsen i en pressemelding søndag morgen norsk tid.

- ANNONSE -

LES OGSÅ: Sjekk konsentrasjonsevnen til Mikkelsen fra Rally Wales

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here