Endelig fikk Jonas fra Harstad sitt første NM-gull


DEL
(Foto: Privat)

Etter tre sesonger på rad med sølvmedalje ble det en etterlengtet gullmedalje for Jonas Dalseth Jacobsen.

Og han kunne ikke sikre den på en bedre måte enn å vinne det siste NM-løpet i Grenland denne helgen. Med andre startspor i finalen tok han til slutt Herbjørn Haug med et snaut sekunds margin, og med det var gullet i Supernasjonal klasse 4, over 2,4 liters motorer, et faktum.

– Dette føles veldig deilig. Jeg har brukt mye tid og mange år på å nå toppen, sier en lettet og fornøyd Jonas Dalseth Jacobsen til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Gullmedaljene i rallycross-NM er helt åpent i samtlige klasser

I den grad man har kontroll i rallycross, så følte Harstad-gutten i sin BMW M3 seg komfortabel på gullmedaljen gjennom finalen.

– Ja, jeg hadde egentlig det. Det skulle veldig mye til for å ikke ta gullet med hjem, men man kan aldri være helt sikker, sier 24-åringen.

- ANNONSE -

Tre sølvmedaljer

I fjor ble det en sølvmedalje i samme klasse, før han de to foregående årene fikk sølv i Supernasjonal klasse 2.

Jacobsen er en uslepen diamant i norsk rallycrossammenheng, som har til gode å vise seg fram internasjonalt. På spørsmål om han sikter til utlandet, så er han litt mer usikker.

– Vi har prata litt med noen folk får å prøve og få det til. Men da er det veldig mye som skal på plass, så vi får se hvilken plan vi legger når vi kommer hjem, sier han.

LES OGSÅ: Slik viser Tommy Rustad fram helt nye sider av seg selv

Gullmedaljer rundt i hele landet

I klasse 1 var gullet allerede sikret før finalerunde. Den havnet i år, som i fjor, til Espen Isaksætre.

I klasse 2 var det sørvestlendingen Daniel Holten som skulle snyte Ben Philip Gundersen i det aller siste løpet, mens det ble sørlendingen Fredrik Ågedal som tok hjem gullet i klasse 3.

Og med gull til Troms i klasse 4, så er altså fire forskjellige landsdeler representert når gullmedaljene deles ut på NBFs premiegalla senere i år.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here