Ekström tror på nytt, storstilt Audi-prosjekt i VM neste år


DEL
(Foto: Red Bull Content Pool)

Svensken har planene for å bygge nye biler til Rallycross-VM, og det er slettes ikke umulig at det blir noe annet enn S1.

Etter fjorårets dominans har Mattias Ekström fått en real tilbake-punsj av Volkswagen-teamet i regi av Petter Solberg, men tok sistnevnte på målstreken i Sør-Afrika i kampen om sølvmedaljen.

Likevel har det hvilt en viss usikkerhet på om Ekström kom til å fortsette på samme nivå neste år. Manglende bekreftelse fra fabrikkstøtten han krever fra Audi også neste år, samtidig som deres S1-biler ble lagt ut for salg, satte i gang skepsisen rundt hvorvidt Ekström og hans EKS-team ville bli å finne på startstreken neste år.

LES OGSÅ: Sølvet røk for Solberg da lagkameraten satte nok en VM-rekord

Trenger avgjørelse før jul

Nå tar Mattias Ekström bladet fra munnen og har ambisjoner om å gå på for fullt neste år. Men ikke uten fabrikkstøtte.

– Generelt ser ting veldig bra ut, men rent fysisk mangler vi noen signaturer, sier Mattias Ekström til motorsportavisen Autosport.

- ANNONSE -

Mattias Ekström (Foto: Red Bull Content Pool)

Bilene skal være solgt, og planene er klare for å bygge nye biler. Men Ekström ønsker ikke sette i gang noe uten at han har en garanti for at riktige støttespillere og samarbeidspartnere spiller på lag for 2018.

– Vi jobber beinhardt for å få til alt sammen. Vi trenger en avgjørelse før jul, og hvis vi kan lande planene for teamet og meg selv før nyttår, så ville jeg vært fornøyd, sier Falun-mannen.

LES OGSÅ: Ekström med eget YouTube-stunt i sentrum av Riga

Utelukker ikke annen modell

For det er dermed snakk om å bygge helt nye biler, ettersom bilene deres – med unntak av Ekström sin selv – skal være solgt videre. Hva slags blir det er snakk om vil han ikke bekrefte, men det er grunn til å tro at Audi-fabrikken vil ha en finger med i spillet.

Derfor hinter han til at det ikke nødvendigvis blir det samme karosseriet som vi har sett siden bilene ble bygd i 2014.

– Uti fra størrelsen så syns jeg S1 er fantastisk, og den ser veldig bra ut, så akkurat nå kan jeg ikke se for meg noe annet. Men det vil komme et punkt hvor bilen ikke er like relevant lengre, og Audi har mange gode biler.

– For meg er det S1 som gjelder og den er veldig god for sporten, men sett fra et markedsperspektiv så er det ikke nødvendigvis slik. Vi får se, kanskje vi har en god julegave å fortelle, sier Ekström til Autosport.

Ekström ble forøvrig nummer to også i DTM i år, men har gitt uttrykk for at neste år kan bli hans siste år i det tyske racingmesterskapet.

LES OGSÅ: Verdensmesteren er usikker på framtiden i Rallycross-VM