Derfor har Dennis både et sportslig og psykisk overtak før helgen

DEL

Dennis Olsen legger all press på Michael Ammermüller før Supercup-finalen, selv om statistikken definitivt er på nordmannens side.

For nordmannen er i en angrepsposisjon det er meget enkelt å forholde seg til; med to seire så er han vinner av Porsche Supercup. Tre poengs forsprang, hvor seier gir to poeng mer enn andre plassen, gjør at helgens dobbelt-race i Mexico kan avgjøres med knappest mulig margin.

– Jeg kommer til Mexico med svært lave skuldre. Tittelen i det tyske mesterskapet er i boks, og jeg blir garantert ikke dårligere enn nummer to i Porsche Supercup. Det i seg selv er over forventning, men når det er sagt så ønsker jeg selvsagt å vinne Supercupen også. Og der er det ikke jeg som har presset på meg, sier Olsen selvsikkert før løpet.

Ladet opp i USA

Han har akkurat ladet opp batteriene med en liten snartur til California i USA, hvor han blant annet har familie, før ferden nå har gått videre til Autodromo Hermanos Rodriguez, en ny og ukjent bane for hele Supercup-feltet.

Sammenlikner vi duellen Ammermüller/Olsen gjennom denne sesongen, så åpnet tyskeren med en trippelseier, mens Olsen historisk nok tok to andreplasser og én tredjeplass på åpningsløpene.

(Grafikk: Simen Næss Hagen)

Så ble det en «nedtur» for Olsen på Red Bull Ring med en femteplass, mens Ammermüller med sin andreplass kunne dra fra i sammendraget. Så kom vendepunktet i Storbritannia, som er roten til den svært spennende inngangen på denne helgen.

- ANNONSE -

Her sikret Olsen nemlig sin aller første seier i Supercupen, Ammermüller riktig nok på en andreplass her, og fram til Monza så ble det ytterligere to seire og en annenplass for Olsen. Samtidig leverte Ammermüller to andreplasser, én seier og én tredjeplass i denne perioden, mens turen til Monza ble en nedtur for dem begge.

– Jeg bør kunne slå han

Verst gikk det utover tyskeren som i desperat forsøk på å kjøre seg oppover gjorde flere førerfeil og havnet på 10. plass, mens Olsen hadde en sjelden teknisk feil på bilen, som resulterte i en femteplass. I tillegg har Olsen parkert sin argeste Supercup-rival i den nasjonale serien i Tyskland, noe som gjør at 21-åringen de siste månedene har både hatt et sportslig overtak, og ikke minst et psykisk overtak på sin 10 år eldre konkurrent.

– I Tyskland har jeg hatt god kontroll på Ammermüller, og det tilsier at jeg bør kunne slå han til helgen også, sier Olsen.

Mens Olsen siden Silverstone har innkassert 90 poeng, har Ammermüller innkassert 79 poeng. Og samlet sett i den tyske cupen vant Olsen med hele 96 poengs forsprang på samme mann som han konkurrerer med den gjeve Porsche-tittelen om.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here