– Jada, jeg hadde ganske god kontroll på Ammermüller


DEL
(Foto: Simen Næss Hagen)

Seieren i det tyske mesterskapet gir Dennis Olsen en god følelse inn mot Supercup-finalen om to uker.

Dennis Olsen trengte ikke teamradioer eller sladrespeil for å skjønne at han hadde den tyske Porsche-tittelen i sin hule hånd. Han visste godt hvor han lå an da hovedrival Nick Yelloly selv havnet i «uløkka» ved å snurre Olsens lagkamerat Thomas Preining på den første runden, med den påfølgende straffen som ville koste briten dyrt.

– Jeg så skiltet med at han fikk en drive through-straff. Da ble presset på mange måter hardere. Da kunne jeg virkelig ikke ta noen sjanser ved å låse opp et hjul eller noe slikt, forteller en lettet og glad Dennis Olsen til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Årets hittil tøffeste utfordring står for tur for Porsche-Olsen

Plassering var ubetydelig

Olsen ledet før Christian Engelhart passerte ham etter noen få runder. Men da han skjønte at tittelen var så å si i boks, så tok han ingen sjanser. Samtidig hadde Våler-gutten en jagende Michael Ammermüller bak seg. Det er samme mann som han kjemper med den enda gjevere Supercup-tittelen om.

– Før løpet sa jeg at det driter fullstendig i om jeg blir nummer én, to eller tre så lenge jeg er foran Yelloly og kan sikre mesterskapet. Jeg hadde sikkert hatt tempo til å følge Christian, men den sjansen var unødvendig å ta.

- ANNONSE -

– Også hadde du en jagende Ammermüller bak deg?

– Jada, men han hadde jeg full kontroll på, sier Olsen, vel vitende om at den kontrollen kan være fin å ha inn mot Supercup-finalen i Mexico.

LES OGSÅ: Nå kan Olsen avgjøre Supercupen helt på egenhånd

Glad på Porsches vegne

Om Olsen tar en dobbeltseier den helgen, så sikrer han også den gjeve internasjoanle merkestittelen ettersom forspranget er kun tre poeng i favør Ammermüller.

Uansett var det et viktig delmål for Olsen å ta hjem den tyske seieren. Ved siden av Supercupen så har Olsen kjørt en kostnadsfri sesong for Konrad Motorsport, og som Porsche-junior var ett viktig mål i år å ta denne sammenlagt-seieren.

– Det var ett av målene til Porsche i forkant av sesongen, og noe Porsche forventet at jeg skulle levere. Da betyr det utrolig mye, ikke bare for meg, men også for dem, at jeg kan kjøre etter deres forventninger og deres mål, sier 21-åringen fra Våler i Østfold.

Under følger livestreamen på fra Dennis’ far Roy Espen på Facebook:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here