Brasilianeren gjør et nytt forsøk på å gi seg i Formel 1


DEL
(Foto: Red Bull Content Pool)

Og da er det duket for en ny, emosjonell avskjed med fansen i forbindelse med det neste løpet på kalenderen.

Nå er han bombesikker; Felipe Massa har kun to Formel 1-løp igjen før hans tid er over i denne serien. 36-åringen kunne i fjor høst at han skulle gi seg etter 2016-sesongen, men slik ble det ikke.

Da Valtteri Bottas forsvant til Mercedes, og Williams-teamet kun stod igjen med Lance Stroll, fikk Massa en forespørsel om å utsette avgjørelsen, noe han takket ja til.

Dermed blir det nok en gang stort fokus på Massa i neste Grand Prix-løp som foregår på hans hjemmebane på Interlagos, Sao Paolo neste helg.

LES OGSÅ: Seks foreløpige ledige seter i Formel 1-sesongen neste år

Vil ikke gi seg med kjøring

– Jeg sa i fjor at jeg skulle gi meg, men da jeg fikk forespørsel fra Williams så valgte jeg å ta enda en sesong. Men denne gangen kjører jeg for siste gang i Brasil og Abi Dhabi vil bli mitt siste løp, sier Massa på sin Instagram-profil, og retter en takk til sine aller nærmeste i familien og vennekretsen.

- ANNONSE -

Det er riktig nok i Formel 1 han kunngjør sin avskjed, for han gir signaler på at han vil kjøre mer fort med bil.

– Til alle sponsorer og venner som støtter meg – tusen hjertelig takk for det, og jeg håper å se dere i Interlagos og Abu Dhabi. Og jeg håper dere vil støtte meg neste år i framtiden i andre serier og kategorier, sier Massa.

Thanks for all the support ! Love you guys ?

Et innlegg delt av Felipe Massa (@massafelipe19)

Verdensmester i 30 sekunder

Han debuterte for Sauber-teamet i 2002, og signerte for Ferrari i forkant av 2006-sesongen. Her tok han sin første medalje da han avsluttet sesongen med seier på hjemmebane i Brasil, og to år senere skjedde det som Massa nok huskes best for i sin karriere.

I cirka 30 sekunder var Massa verdensmester da han også her kjørte inn til seier foran hjemmefansen, til voldsom jubel i Ferrari-leiren. Men da Lewis Hamilton kom seg forbi Timo Glock helt på tampen på den aller siste runden, så var det nok til at Hamilton snøt Massa for VM-gullet dette året, og denne sølvmedaljen ble i praksis den siste reelle muligheten som Massa hadde til å ta VM-gull.

LES OGSÅ: Sauber-spekulasjoner som betyr at Ericsson kan være ferdig

Seieren i Brasil ble også hans siste enkeltseier. I tillegg huskes Massa for ulykken på Hungaroring i 2009, da en fjær fra bilen foran traff hjelmen hans og slo ham bevissløs før han endte i barrieren. Det ble Massas siste løp det året.

I åtte sesonger, fra 2006 til 2013, kjørte han for den italienske hesten før han i forkant av 2014-sesongen signerte for Williams hvor han har blitt siden.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here