I fjor mistet Billy (18) begge bena – her herjer han med en Jaguar


DEL

Ni måneder etter den brutale Formel 4-krasjen har britiske Billy Monger vist at det er mulig å komme seg bak rattet igjen.

Bare for at ingressen her ikke skal lyve så var faktisk Monger tilbake i aksjon allerede tre måneder etter smellen i den såkalte Fun Cup-serien som kjøres i England.

Men i reportasjen over kan du se hvordan 18-åringen går løs med en Jaugar F-Type i samarbeid med Mission Motorsport, som jobber for å få skadde og handicappede førere tilbake i førersetet igjen.

«Whizz», som han bare blir kalt, berørte en hel motorsportverden etter den brutale krasjen på Donington Park 16. april 2017 i Formel 4-serien, da han i høy fart krasjet inn i en stillestående bil han ikke rakk å svinge unna før det var for sent.

LES OGSÅ: Seks millioner kroner er samlet inn til hardt skadd racingtalent
LES OGSÅ: McLaren-teamet med egen hyllest til skadde Billy (17)

Krasjen påførte 18-åringen så store skader at han måtte amputere begge bena, men allerede fra sykesengen etter at han hadde skjønt alvoret bak skadene, uttalte Monger at han skulle kjøre igjen.

- ANNONSE -

Siden ble det samlet inn flerfoldige millioner kroner til både rehabilitering av skade og ikke minst få ham aktiv i motorsport igjen, og flere profilerte Formel 1-førere viste sin støtte både i sosiale medier og ikke minst i form av oppmerksomhet og invitasjoner på Grand Prix-løp.