Beste nordmann i RX2 – men vil uflaksen til livs


DEL
(Foto: Simen Næss Hagen)

Glenn Haug er ikke 100 prosent fornøyd med sitt første internasjonale rallycrossår, til tross for at han er den beste av de norske førerne i RX2-klassen.

Sammenlagt ligger han på en 8. plass, der franske Cyril Raymond har vært den store dominerende føreren i hele år, og har allerede sikret gullet.

– Kommer han opp, så er han først. Da er det bare å vinke farvel. Resten av oss kan krige litt, sier Glenn Haug.

Sammen med Sondre Evjen, Thomas Holmen og Simon Wågø Syversen skal de avslutte sesongen, sammen med Supercars-klassen, i sørafrikanske Cape Town denne helgen. Og det er riktig nok forholdsvis jevnt mellom de norske, selv om de alle har vist seg gode nok til å kjempe høyere opp enn der de ligger.

LES OGSÅ: Nå blir det enda mer rallycross om vinteren
INFOSENTER: Rallycross-VM

Evjen følger bak Haug med fem poeng på sin 9. plass, mens Holmen på 11. plass har 58 poeng, 17 poeng foran Syversen på 12. plass.

- ANNONSE -

Sondre Evjen. (Foto: JC Raceteknik/McKlein)

For Haug handler det nå om å forbli beste nordmann i klassen. Selv mener han at han kunne vært høyere opp på lista enn hva han har klart i år.

– Det har gått tålelig greit, men det har vært litt mye stang ut. Det har jo faktisk vært minst én krasj i så å si hvert løp. Tempomessig har vi holdt følge med de raskeste, men det er noe med å ha det tempoet over hele helgen, sier 25-åringen fra Eidsvoll.

Han legger ikke skjul på at klassen er tøff. Bilene er like og det er kun opp til sjåførene. Da blir duellene ekstra tøffe.

– Ingen slipper gassen inn i første sving akkurat. Det skal litt til å gjøre det. Men jeg skal prøve alt for å kjempe i toppen. Det vil bety litt for selvtilliten å bli beste nordmann, men jeg må ikke måke igjennom alle for å klare det. Viktig å kjøre litt sikkert for å sanke poeng, sier Haug.

LES OGSÅ: Færre Supercar-biler i den norske rallycrossrunden

Året har vært lærerikt og rikt på nye opplevelser. Det er ingen selvfølge for Haug å reise til Canada og Sør-Afrika for å kjøre billøp.

– Nei, alt rundt er en kjempeopplevelse. Det er litt annet enn å reise rundt på bilcrossløp. Det er jo der jeg kommer fra, sier Haug.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here