Amerikansk ledelse i Sør-Afrika – tett som hagl i sølvkampen


DEL
Ken Block leder sammenlagt etter første dag. (Foto: FIAWorldRallycross.com)

Ken Block topper listene etter første dag i Sør-Afrika, mens Petter Solberg og Mattias Ekström kniver i de bakre rekker.

Om det ikke er en overdrivelse å kalle sammenlagtlisten for noe absurd etter første dag av finalerunden i Rallycross-VM, så hører det med til sjeldenhetene at det er amerikaneren Ken Block som topper listene foran latvieren Janis Baumanis. Verdensmester Johan Kristoffersson har foreløpig kjørt seg inn til en tredjeplass etter de to første kvalifiseringsomgangene.

Nordmennene Petter Solberg og Andreas Bakkerud åpnet relativt sterkt med henholdsvis tredje- og fjerdetid i første omgang, men sølvkandidat Solberg tapte terreng i andre kvalifiseringsomgang da han røyk på en punktering, og er etter første dag helt nede på en niende plass.

Resultater, Supercars
Q1 / Killarney, Sør-Afrika
1) T.Hansen / Sverige / 2:51,001
2) J. Kristoffersson / Sverige / + 0,299
3) P. Solberg / Norge / + 0,416

4) A. Bakkerud / Norge / +0,976
Q2 / Killarney, Sør-Afrika
1) J. Baumanis / Latvia / 2:56,602
2) K. Block / USA / + 0,219
3) K. Hansen / Sverige / + 0,820

5) A. Bakkerud / Norge / +1,452
15) P. Solberg / Norge / + 16,448
Sammenlagt etter Q2
1) K. Block / USA / 84
2) J. Baumanis / Latvia / 82
3) J. Kristoffersson / Sverige / 80

5) A. Bakkerud / Norge / 79
9) P. Solberg / Norge / 71

Bakkerud beste nordmann

Heldigvis for Solberg har medaljerival Ekström heller ikke hatt den beste dagen på Killarney-banen, og svensken har plassert seg rett bak Solberg. Dermed er kampen om sølvmedaljen fremdeles vidåpen.

– Det har helt klart vært en actionfylt dag. Jeg ledet etter første sving i Q2, men en punktering på første runden sendte meg ned til en niende plass før morgendagen. Men du vet jo mitt motto – aldri gi opp, skriver Petter Solberg på sin Twitter-konto.

Andreas Bakkerud ligger bedre an på 5. plass sammenlagt etter femtetiden i Q2. Før løpet uttalte han at han kjemper med Timmy Hansen som femteplassen sammenlagt, og svensken ligger rett foran Bakkerud etter første dag i Sør-Afrika, og opp til Block i tet er det kun fem poeng for Bakkerud.

- ANNONSE -

LES OGSÅ: Dette tenker de norske rallycrossgutta inn mot VM-finalen
INFOSENTER: Rallycross-VM

(Foto: FIAWorldRallycross.com)

Evjen beste nordmann i RX2

I RX2-klassen skrev vi før helgen om Glenn Haug som vil forsvare posisjonen som beste nordmann sammenlagt, men enn så lenge har det vært en vanskelig helg for Haug. Han ligger desidert sist, og rett foran ligger Thomas Holmen – men som en fattig trøst med norske øyne, så har både Sondre Evjen og Simon Wågø Syversen kjørt sterkt.

Evjen har lagt seg inn på en 5. plass sammenlagt etter å ha satt en femte- og åttende tid sammenlagt, mens Syversen kjørte knallsterkt i Q2 med en fjerdetid, og er foreløpig nummer syv sammenlagt.

LES OGSÅ: Beste nordmann i RX2 – men vil uflaksen til livs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here