Alfa Romeo returnerer til Formel 1-sirkuset neste år


DEL
(Foto: Sauber F1 Team)

Det italienske merket skal samarbeide med Sauber. Hva betyr det for framtiden til svenske Marcus Ericsson?

Det har vært en interessant vippesituasjon i Sauber, årets svakeste Formel 1-team, denne høsten etter at det er blitt kjent at Ferrari vil tyngre inn i det sveitsiske teamet og etablere det som et junior-team for laget.

Samtidig er det viden kjent, uten at det er 100 prosent bekreftet, at Marcus Ericssons støttespillere også er på eiersiden og har egne interesser i teamet, og i så måte styrket svenskens posisjon for å få et sete neste år selv om han er på utgående kontrakt.

Onsdag kom nyheten som har ligget i kortene en stund at Sauber-teamet skal profileres med Alfa Romeo-navnet, som et ledd i en tyngre Ferrari-satsing i Sauber.

LES OGSÅ: Sauber-spekulasjoner som betyr at Ericsson kan være ferdig
PF-BLOGGE : Disse to Formel 1-førerne blir jeg aldri helt klok på

Samarbeidet med den italienske fabrikanten skal være av en strategisk, kommersiell og teknologisk art, heter det i en uttalelse fra teamet. Hvordan dette påvirker dagens eierinteresser i teamet er foreløpig ikke kjent.

- ANNONSE -

Ferrari-sjef Sergio Marchionne er klar på at han har hatt et sterkt ønske om å få Alfa Romeo-navnet tilbake på Formel 1-plakaten siden 1985.

– Denne avtalen med Sauber er et tydelig steg mot å reformere Alfa Romeo-merket, som nå vil komme tilbake til Formel 1 etter mer enn 30 års fravær. Bilmerket vil også dra nytte av å dele teknologisk- og strategisk kunnskap sammen med Sauber-teamets udiskutable erfaring, sier Marchionne i en uttalelse.

Hva dette så betyr for Marcus Ericssons framtidige Formel 1-karriere forblir uvisst fram til teamet lanserer førerduoen for neste år. Det virker rimelig tydelig at Pascal Wehrlein er på vei ut, og at han skal erstattes av Ferrari-junior Charles Leclerc som har levert en solid innsats i Formel 2 denne sesongen.

Det siste setet står etter alle solemerker mellom Marcus Ericsson og Antonio Giovinazzi, en annen Ferrari-junior. Ericsson etter sigende sterke interesser i teamet fra sine støttespillere, mens Ferrari har et ønske om å utvikle Giovniazzi og Leclerc videre i Formel 1-sporten.

- ANNONSE -