50.000 kroner til Håkon (19): – Dette helt er rått. Fy flate

DEL
Håkon Sveen Frøslid har akkurat fått vite at han har 50.000 kroner mer til rådighet til rallykjøringen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Håkon Sveen Frøslid fullstendig målløs etter tildeldingen av Greta Molanders Fond på 50.000 kroner.

Fondet har fått tilnavnet til en av de mest markante kvinnelige bilsportprofilene gjennom tidene, og tildeles årlig til en ung og lovende rallyfører.

I år gikk den faste summen på 50.000 kroner til Håkon Sveen Frøslid, som i sin andre sesong som seniorfører har markert seg i NM-toppen i klassen for tohjulsdrevne rallybiler. 2017-sesongen endte med en sølvmedalje, og Torpa-gutten visste ikke helt hvordan han skulle reagere da han ble ropt opp på scena i forbindelse med bilsportforbundets årlige premiegalla lørdag.

– Dette er helt rått. Fy flate. Jeg er målløs, sa en noe bettutet Frøslid.

STOR BILDESERIE: Her er høydepunktene fra Bilsportgallaen 2017

(Foto: Simen Næss Hagen)

Han føyer seg nå inn i samme rekken av navn i nyere tid som Eyvind Brynildsen, Andreas Mikkelsen, Steve Røkland, Frank Tore Larsen og Ole Christian Veiby for å nevne noen. Prisen har vært delt ut hele 32 ganger.

- ANNONSE -

– Når du ser alle som har fått prisen før meg, og hva dem har fått til, så må jeg si det er en stor ære å motta denne. Helt rått, sier Frøslid.

Neste år er planen å fortsette der det slapp, men med klare gullambisjoner i Norge. Sammen med Marius Fuglerud har progresjonen i rallyløypa de siste årene kulminert i at han er å regne med å være i norgestoppen, og om en drøy måned fyller han 20 år. Planen er å fortsette med bilen de har leid av Steve Røkland, en Peugeot 208 R2.

– Samtidig har vi et lite hårete mål om å prøve oss litt mer utenlands. Vi har ikke noe klart enda, men vi får prøve å få det til, sier Frøslid, vel vitende om at 50.000 kroner kan være gode penger på veien dit.

LES OGSÅ: Nå starter reisen mot Le Mans-drømmen for Theodor Olsen