1000 ringpermer som ble til en legendarisk Facebook-gruppe


  DEL
  (Skjermdump: Facebook, 3. januar 2018)

  Norsk bilsporthistorie strekker seg langt tilbake i tid. Og i sosiale medier er det mulig å gjenoppleve mye av dette.

  For der har nemlig Bjørn Lahus satt i gang noe som virkelig har tatt av for hver og en bilsportinteressert her til lands.

  Gjennom gruppa «Bilsporthistorie» på Facebook så er det daglige poster med bilder og historier fra «gamledager» og det oppfordres daglig til å sende inn mer innhold fra brukerne.

  – Det hele begynte vel på slutten av 50-tallet med utklipp av alt som hadde med bil og bilsport å gjøre. Det resulterte etterhvert i rundt 1000 ringpermer, forteller initiativtaker Lahus til Parc Fermé.

  3500 medlemmer

  Nå er han ikke den eneste bidragsyter lenger. Sammen med Olav Thingwall som administrator er det over 3500 medlemmer av gruppa.

  Og både nåværende og tidligere aktive utøvere er svært aktive på siden, i tillegg til en gjeng andre entusiaster som har fulgt norsk bilsport i en mannsalder.

  - ANNONSE -

  En rekke tematikker er tatt opp, og i skrivende stund er det blant annet tatt opp en lang rekke med bilder og historier rundt eldre rallyriggede Mazda-er i regi av tidligere rallyfører Thomas Kolberg.

  Ett eksempel på hva som deles på gruppa – et før/nå-bilde av Golf-en til Anders Kjær. (Foto: Arve Kjelbergsengen)

  Delte så raskt nettet kom

  Dette er bare én av mange ting som renner inn av bilsportnostalgi av topp kvalitet.

  – Jeg begynte å scanne alle utklippene, og da internett kom så fant jeg en mulighet til å få delt dette med noen som hadde felles interesse. Etterhvert fikk noen lagt meg på Facebook og via det ble jeg anmodet om å lage en gruppe. Jeg gjør jo som jeg får beskjed om, men det har jo tatt litt av og interessen er så stor at det hele kanskje fortjener litt mer tid, oppsummerer Lahus.

  Gruppen har status som «lukket» men det tar ikke lange tiden før man blir godkjent som medlem på siden, sammen med over 3500 andre.

  I tillegg til Facebook-gruppa kan denne Google-siden anbefales for å se tilbake på hva som har skjedd av stort og smått i norsk bilsporthistorie.