Yngstemann i F1-feltet får tyn etter flere avkjøringer


DEL

Ikke lett å være rookie i Formel 1-sammenheng. Det får Lance Stroll nå gjennomgå.

Sesongen har ikke en gang rukket å starte før Williams-unggutten Lance Stroll får høre det.

Etter hele tre avkjøringer i forbindelse med testingen i Barcelona, har 18-åringen allerede nå rukket å bli sammenliknet med Pastor Maldonado. Og for dem som følger med på Formel 1 så trenger ikke Maldonado ytterligere presentasjon.

Photo: Adrian Dennis, AFP Photo: Adrian Dennis, AFP

Nå har Lance Stroll fått en egen side oppkalt etter seg, etter inspirasjon fra Maldonado. Nettsiden hasstrollcrashedyet.com skal dermed nå holde deg informert om neste gang Stroll har gjort seg forulykket ute på banen.

- ANNONSE -

I november skrev VG at faren til Stroll, som går god for langt over milliarden og litt til, spytter inn nærmere 650 millioner kroner i forbindelse med sønnens Formel 1-karriere. Ikke rart kanadieren nå får høre det, og flere uttaler seg nå på sosiale medier om at talent ikke kan kjøpes for penger.

Og selv om internett tar av med Strolls ablegøyer for egen regning på banen, så hviler det også alvor oppi dette. Williams mister verdifull tid med testing fordi bilen har fått såpass store skader etter onsdagens krasj.

– Som følge av en nærmere inspeksjon av bilen, vil ikke bilen bli kjørt i dag av sikkerhetsmessige årsaker, heter det i en uttalelse fra teamet.

Dermed er testingen over for denne uken, og teamet får dermed ikke testet ytterligere før tirsdag 7. mars igjen.

Stroll får i det minste støtte fra øverste hold blant deltakerne selv.

– Jeg føler med ham, med tanke på at dette er det tøffeste året å komme inn i Formel 1. Jeg vet han har reist verden rundt og testet med Williams, og han er definitivt mye bedre forberedt enn andre ferske ville vært, sier den tredoble verdensmesteren Lewis Hamilton.

Selv lar heller ikke Stroll pelle seg på nesen, og avkjøringene går ikke inn på den 18-årige kanadieren.

– Jeg må fremdeles venne meg til FW40en, og vi har fortsatt mye tid foran oss. Jeg må få kjørt mer før jeg eksakt vet hvor jeg ligger an og hvordan bilen ligger an, sier Stroll.

- ANNONSE -