Vraket av Red Bull i fjor – får spennende sjanse hos Ferrari


DEL
Daniil Kvyat. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Daniil Kvyat forsvinner ikke fra Formel 1-sirkuset. Ferrari gir ham fornyet håp for å berge karrieren sin.

Etter USAs Grand Prix var det slutt for russeren som har hatt en særdeles tøff utvikling på karrieren sin.

Etter å ha fått en siste sjanse, hvor han også scoret ett poeng for Red Bulls B-lag Toro Rosso, ble han funnet for lett for Pierre Gasly og Brendon Hartley for 2018-sesongen, og Toro Rosso ga de to førstnevnte sjansen til å bli varme i trøya ut siste periode av 2017.

Kvyat har kjempet for å beholde navnet sitt i F1-depotet og han har i vinter vært linket til Williams som en mulig erstatter for Felipe Massa, selv om landsmannen Sergey Sirotkin og polakken Robert Kubica har vært favoritter framfor ham.

Men onsdag melder Ferrari fra offisielt hold at Daniil Kvyat blir testfører, eller såkalt «development driver» for italienerne.

Uten at det er bekreftet offisielt, så skal det primært være snakk om simulator-tester for Ferrari, men at det også skal være snakk om å få sjansen på enkelte fredagstreninger.

Kvyat endte i 2017 sist av dem som scoret poeng, men hadde en god periode i karrieren sin som fører for Red Bull Racing hvor han blant annet scoret to pallplasser i henholdsvis Ungarn 2015 og Kina 2016.

Etter kollisjonene med Sebastian Vettel i 2016, som han ironisk nok blir kollega med nå, ble han «degardert» til Toro Rosso igjen, til fordel for Max Verstappen som siden har vært et sikkert kort i tospann med Daniel Ricciardo i Red Bull-teamet.

LES OGSÅ: Hartley fullfører sesongen – Kvyat helt ferdig i Formel 1-sirkuset
LES OGSÅ: Så dårlig har det gått med Kvyat etter «nedgraderingen»