Vettel ødela for seg selv – neste løp kan Hamilton sikre VM-tittelen


DEL
Lewis Hamilton. (Foto: Steve Etherington)

Ferrari og Sebastian Vettel har rotet det til for seg selv igjen. Motorveien er åpen for Lewis Hamiltons femte VM-tittel.

Japans Grand Prix ble en parademarsj for den 32 år gamle briten. Først ut fra beste startspor og uten press om seieren i løpet kunne Hamilton på enkelt vis trille over mål i ensom majestet.

Hamilton måtte også litt småironisk spørre over teamradioen om de hadde glemt av løpet da han ikke hadde hørt noe fra dem på lenge. Så lite skjedde altså rundt Hamilton på Suzuka, der Hamilton sikret sin fjerde seier på rad i år og sin sjette seier de siste syv løpene.

– Dette er verdens beste bane. Hvorfor lager man ikke flere slike? sa en Hamilton i ekstase før han på sedvanlig vis takket teamet både i piten og på fabrikken for hjelpen.

Før løpet sa Max Verstappen med et lett stikk til VM-kampen at han lurte på om det egentlig var noen kamp om VM-gullet lengre. Den påstanden kan han nå stå enda bedre innefor.

Sebastian Vettel ødela for seg selv, igjen, under Japans Grand Prix, ved å kollidere med Verstappen og bli stående i den berømte «Spoon»-svingen, og klarte «bare» en sjetteplass. Under kvalifiseringen lørdag misset teamet så kraftig på strategien at Vettel da bare endte på en niendeplass, og hadde dermed en vanskelig jobb i utgangspunktet.

- ANNONSE -

Nå skiller det 67 poeng mellom Hamilton og Vettel, hvilket betyr at Hamilton kan sikre VM-gullet ved å vinne i Austin mens Vettel blir nummer tre eller dårligere.

– Austin er en bra bane for oss. Jeg kan nesten ikke vente, sier Hamilton, som ellers ikke vil poengtere hvor sikker han er på at VM-tittelen i 2018 blir hans.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here