Vettel legger seg flat – Hamilton godtar unnskyldningen

Foto: Steve Etherington/Mercedes AMG F1

Forsøker gullkjemperne å dempe den oppbyggende rivaliseringen vi så etter Baku?

I alle fall var det en annen låt i pipa til Sebastian Vettel i forkant av pressekonferansen i forbindelse med helgas Grand Prix-løp i Østerrike.

Den store snakkisen etter Aserbajdsjans Grand Prix for snart to uker siden har vært incidenten mellom Vettel og VM-toer Lewis Hamilton, der førstnevnte kjørte opp på siden og dundret inn i briten bak Safety Car, i forbindelse med det Vettel trodde var en bremsetesting fra Hamilton.

Angrer på det som skjedde

Vettel stod på sitt etter løpet, hevdet at Hamilton bremsetestet ham, hvilket dataloggen motbeviste senere. Vettel har nå også såpass mange anmerkninger at han kan risikere å bli utestengt et løp dersom han havner i ulage igjen.

Derfor var det muligens en mer ydmyk Vettel vi hørte under pressekonferansen torsdag.

– Er jeg stolt av det som skjedde? Nei. Kan jeg trekke det tilbake? Nei. Angrer jeg? Ja, sa Sebastian Vettel.

– ANNONSE –

– Det var åpenbart feil det jeg gjorde, og det har jeg bedt om unnskyldning for. Jeg gjorde en feil og jeg kan forstå hvorfor han blir forbannet. Men det er fint at vi kan se framover, og respekten vi har for hverandre på og utenfor banen gjør det lettere, sa han videre.

LES OGSÅ: Hamilton fokuserer på å vinne resten framfor å skvære opp

– Bra for sporten

Viasats F1-kommentator og ekspert Atle Gulbrandsen mener det er svært positivt for sporten det som skjer rundt de to profilene om dagen.

– Jeg tror rivaliseringen vil fortsette, og siste ord er ikke sagt. Begge vil være preget av dette fremover, og spesielt Vettel som har fått mye kritikk, sier Gulbrandsen.

Han sier at duellen mellom Ferrari og Mercedes borger for en strålende sesong videre.

– Begge er vinnerskaller, og kommer til å gi alt fremover. Og det virker som bilene er ganske jevne. For sporten er slike rivaliseringer fantastisk!

– Motbydelig

Vettel og Hamilton har snakket sammen etter Baku, hvorpå Hamilton skal ha godtatt unnskyldningen. Samtidig står briten på sitt over hva han mener om Vettels oppførsel.

– Jeg føler ikke jeg har sagt noe jeg må trekke tilbake. Jeg står fremdeles for det jeg har sagt rundt det som skjedde, sa Hamilton, som blant annet har brukt som «skammelig» og «motbydelig» direkte oversatt over Vettels kjøring.

Uansett, den tyske VM-lederen har ingen problemer med å ha halen mellom beina i forbindelse med dette og har åpnebart funnet fram en annen tone etter alle advarsler og meldinger han har fått mot seg i etterkant. Han beskylder ikke konkurrenten lenger for å ha bremsetestet ham bevisst.

– Det føltes som om Lewis tråkket på bremsen, men jeg tror nok ikke at han faktisk bremsetestet meg, sa Vettel.

LES OGSÅ: Sebastian Vettel forstår ikke hvorfor fans ønsker å ta selfie med ham

Konfrontert om temperamentet

Videre ble han av Sky Sports F1s reporter konfrontert med hvorvidt han har et temperamentsproblem eller ikke.

– Jeg tror nok ikke det, men jeg kan forstå hvorfor du tror det.

I alle fall virker det som ikke Hamilton er like keen på at rivaliseringen skal nå ytterligere høyder skal vi tolke hans egne diplomatiske ord.

– En intens kamp er alltid bra for sporten, men vi skal også være rollemodeller. Sammen skal vi inspirere og «sende de rette beskjedene». Vi er i en posisjon med mye makt, og det er veldig viktig hvordan vi forvalter det, sier Hamilton.

LES OGSÅ: Hevder han er 80-90 prosent sikker på et comeback