Tror Honda kan ta igjen forspranget til de raskeste konkurrentene


DEL
Foto: GEPA Pictures/Red Bull Content Pool

Motoren har vært McLarens største hemsko siden 2015. Flere tror dette vil snu i år.

I så fall snakker vi om nok et spennende aspekt når forhåpninger og forventninger skal settes før sesongstart.

For det har aldri vært noen tvil om at McLaren kan lage gode biler. Tilsvarende liten tvil har det vært over at Honda ikke har klart å takle overgangen til turboladede 1,6-liters motorer, og at dette har vært en direkte årsak til manglede resultater. Til tross for en fører-lineup som burde kjempet om både seire og pallplasser.

Overfor Autosport tok i alle fall Renaults sjef-tekniker Bob Bell bladet fra munnen, og hevder at Hondas progresjon har vært såpass god at de gjennom sesongforberedelsene nå skal kunne levere gode nok motorer til å hamle opp med de beste leverandørene (primært Mercedes og Ferrari, red.anm).

LES OGSÅ: Derfor er Mercedes totalt overlegne på F1-motorer

Uttalelser fra Honda-sjef Yusuke Hasegawa viser også at han ikke kan la være å trekke på smilebåndet.

- ANNONSE -

– Fra et motorperspektiv så har vi satt oss noen mål-tall, som vi har estimert fra Mercedes og Ferrari. Målet vårt er å ta dem igjen nå i 2017 og komme på samme nivå som nå, men det er samtidig vanskelig å vite hvor mye de også har utviklet seg, sier Hasegawa til Autosport.

På spørsmål om Honda også utvikler gode nok motorer for kvalifisering, noe spesielt Mercedes har vært tilmærmet uslåelige på de siste tre årene, sier Hasegawa følgende:

– Kanskje det. Så fort vi klarer å få til god nok ytelse, så er holdbarheten vår neste bekymring, sier Honda-sjefen.

I 2016 endte McLaren-førerne Fernando Alonso og Jenson Button på henholdsvis 10. plass og 15. plass sammenlagt, mens McLaren Honda endte på 6. plass av 11 team totalt i konstruktørmesterskapet.

PS! Vi anbefaler å besøke hasmclarenhondawonyet.com hvis du er over middels opptatt av McLaren, Honda og litt enkel Formel 1-historie.

LES OGSÅ: Så mye raskere kan vi se Formel 1-bilene kjøre i år
LES OGSÅ: Nå har 20 førere sikret seg plass i et Formel 1-sete
LES OGSÅ: Slik skal Formel 1 bli mer spektakulært igjen