Tok over VM-ledelsen etter knallstart i det historiske Formel 1-løpet

(Foto: Wolfgang Wilhelm)

Han tok starten og fosset i fra. Lewis Hamilton får æren av å gå inn i historien som vinneren av det 1000. løpet i VM-sammenheng i Formel 1.

Det ble et noe uvanlig lite innholdsrikt Kinas Grand Prix søndag morgen norsk tid. Selv om det var Valtteri Bottas som stod i pole posistion, så var det Lewis Hamilton som fikk den beste starten og tok føringen fra første meter. Seieren sikret ham også VM-ledelsen sammenlagt foran Bottas, med Max Verstappen på tredjeplass etter tre løp.

Bak Mercedes-bilene tapte Ferrari terreng, og først og fremst Charles Leclerc som med en annen strategi enn Sebastian Vettel falt lengre bak i feltet. Vettel sikret forøvrig tredjeplassen i løpet, etterfulgt av Verstappen og så Leclerc. Pierre Gasly gjorde et forsøk med å sette løpets raskeste rundetid på tampen av løpet ved å sette på ferske soft-dekk, noe franskmannen også lykkes med.

– Vi visste ikke hvor vi lå i forhold til Ferrari da de har vært så raske. Det var starten som gjorde det store utslaget, og det er fortsatt jevnt mellom oss alle. Så vi har ingen anelse om hvordan neste løp blir, sa Hamilton, før han i kjent still utviste stor takknemlighet over for team og fans.

Enkeltprestasjonen som kanskje ble mest lagt merke til var Alexander Albons prestasjon som sikret ham ett poeng i sammendraget. Thai-briten i Toro Rosso krasjet seg ut av tredje treningspass lørdag og fikk ikke kjørt kvalifiseringen, hvorpå han måtte starte fra pit-lane etter en nærmest total rekonstruksjon av bilen.

På de siste rundene endte han opp i en durabel fight med Haas-fører Romain Grosjean om 10. plassen og den siste poengplassen, men Albon klarte å stå imot presset fra den rutinerte franskmannen og holdt 10. plassen hele veien inn. Albon ble også kronet med «Driver of the day»-prisen stemt frem av leserne.

– ANNONSE –