Tar over ledelsen i Formel 1 etter sin 50. seier på suverent vis


DEL
Sebastian Vettel. (Foto: Ferrari Media)

Uvanlig kjedelig Canadas Grand Prix, men en etterlengtet seier for Sebastian Vettel igjen.

Canadas Grand Prix utviklet seg til å bli noe av det mer kjedeligere enn hva vi er kjent til fra tidligere.

Foruten den dramatiske startsmellen mellom Lance Stroll og Brendon Hartley, så var det relativt lite å melde enn at det ble en viss spenning mellom Lewis Hamilton og Daniel Ricciardo helt på tampen.

Sammen med Sebastian Vettel har disse tre førerne tatt to seire hver før årets syvende Formel 1-løp. Og det skulle være Ferrari-fører Vettel som økte på denne statistikken ved å ta årets tredje seier etter at han lørdag kvalet inn til sin fjerde pole position for året.

Et spesielt løp for Vettel å vinne da dette er både hans 50. løp, og også den første Ferrari-seierne på banen siden Michael Schumachers seier helt tilbake til 2004. For sesongen var dette også hans første seier siden det andre Grand Prix-løpet som ble kjørt i Bahrain.

– Helt utrolig. Jeg sa i går hvor mye dette betyr for Ferrari. Jeg ser mange som er glade nå på Ferraris vegne, så det blir en ordentlig fest. Det er lenge igjen av sesongen, men å sørge for en Ferrari-seier gjør meg stolt. Det blir en dag man husker, sier Sebastian Vettel i TV-intervjuet rett etter målgang.

- ANNONSE -

Det vi kan konstatere er at Sebastian Vettel har tatt tilbake ledelsen i VM med ett poengs forsprang, etter at regjerende verdensmester Hamilton leverte et heller svakere løp sammenliknet med fjoråret hvor han var fullstendig overlegen på både kvalifisering og løp.

I stedet var det lagkamerat som tok andreplassen, mens Max Verstappen reiste seg etter en turbulent periode ved å kjøre inn til tredjeplass.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here