Styrker VM-ledelsen etter årets desidert enkleste seier


DEL
Lewis Hamilton. (Foto: GEPA pictures/Daniel Goetzhaber)

Lewis Hamilton følte ikke han fortjente å lede VM. Nå har han vunnet to løp på rad.

Alt skjedde etter tre svinger på første runde i Spanias Grand Prix. Romain Grosjean får en snurring og drar med seg Nico Hülkenberg og Pierre Gasly.

Etter noen runder med opprydning og sikkerhetsbil, så skjedde det særdeles lite. Lewis Hamilton stakk i fra i tet i god gammel stil, og samtlige team pittet inn til medium-dekk, uten at dette rokerte særlig på stillingene i løpet.

– Jada, bra jobba gutta! Dette er slikt jeg liker det, la oss fortsette slik, sa Hamilton på teamradioen etter målgang.

Da Sebastian Vettel falt ned til fjerdeplass etter å havnet bak Max Verstappen etter sitt andre pitstop, så klarte ikke tyskeren å utfordre nederlenderen på farten.

Valtteri Bottas trillet pent inn til andreplass og sikrer dermed årets første dobbeltseier for Mercedes, foran Max Verstappen som tar sin første pallplassering for året. Vettel måtte dermed ta til takke med den sure fjerdeplassen.

- ANNONSE -

Og med nye 25 poeng for Hamilton drar han nå fra Sebastian Vettel i sammendraget, med 17 poengs forsprang.

Dette er hyllesten til Kimi Räikkönen fra den norske fansen

Räikkönen måtte bryte

I tillegg ble dette nok en ulykksalig helg for Kimi Räikkönen som etter 28 runder måtte si takk for seg med tekniske problemer. Fra en relativt sikker topp fire-plassering måtte finnen konstatere at dette ble hans andre brutte løp i år – igjen uten hans skyld.

– Jeg har problemer. Ingen krefter. Det skjer ingenting, sa Räikkönen skuffet over teamradioen.

I tillegg måtte Esteban Ocon og Stoffel Vandoorne bryte med tekniske problemer.

Mens det var lite spenning i toppen, så er det verdt å merke seg noen gode enkeltresultater også dette løpet. Danske Kevin Magnussen havnet til slutt på en sterk sjetteplass, men Charles Leclerc for andre løp på rad scorer poeng med sin 10. plass.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here