Står over Monaco til fordel for prestisjefylt løp i USA


DEL

Spanjolen dropper det glamourøse Formel 1-løpet denne sesongen og prioriterer å spise kirsebær med amerikanerne i Indy 500.

Det har de siste ukene vært internt snakk mellom Honda, McLaren og Alonso, hvor sistnevnte skal prøve seg i amerikanske Indy 500 på den legendariske Indianapolis-banen.

Problemet er at løpet det er snakk om, krasjer med Monacos Grand Prix. Begge løpene kjøres søndag 28. mai.

Likevel blir altså det mest prestisjefylte Formel 1-løpet droppet av en av startfeltets største stjerner, tross mangelen på toppresultater de siste årene.

– Jeg er utrolig glad for at jeg skal få kjøre Indy 500, sammen med McLaren, Honda og Andretti Autosport, sier Fernando Alonso.

- ANNONSE -

Sendeplan for Bahrains Grand Prix:

Sponset av Viasat

14. april
12:55: Fritrening 1
16:55: Fritrening 2
15. april:
13:55: Fritrening 3
16:40: Kvalifisering
16. april:
16:15: Race

Sammen med 24-timeren på Le Mans og nevnte Monacos Grand Prix, er Indy 500 også ett av de største enkeltløpene i verden gjennom en hel sesong, og dette er 101. utgaven av det amerikanske storløpet.

Andretti Autosport, anført av tidligere McLaren-fører i Formel 1, Michael Andretti, er tilknyttet Honda, hvilket gjør veien i systemet kort for at Alonso får oppleve nok en guttedrøm.

Spanjolen har kjørt Monacos Grand Prix hele 15 ganger tidligere, hvert år siden F1-entreen i 2001. Totalt har han to seire fra de trange gatene ved rivieraen (2006 og 2007), og har totalt fire pallplasser fra fyrstedømmet.

Likevel hjelper kanskje ikke dette på spekulasjonene på hvorvidt Alonso mistrives i McLaren, selv om han selv har sagt at han er lojal og skal gi alt tross manglende ytelser på motorfronten – som gjør McLaren til ett av årets desidert dårligste team. 

Men Alonso er klar på én ting:

Foto: GEPA Pictures/Red Bull Content Pool
Foto: GEPA Pictures/Red Bull Content Pool

– Monaco blir det eneste Grand Prix-løpet jeg står over i 2017, og jeg er tilbake igjen i Canada og Montreal i begynnelsen av juni, lover 35-åringen.

Hvem tar over plassen til Alonso dette løpet? Vanskelig å si foreløpig, men det er all grunn til å tro på et lite comeback av briten Jenson Button, som i kontrakten står oppført som tredjefører for McLaren i år.

Button nyter imidlertid livet om dagen med reising, trening og testing av ulike motorsportgrener verden over, men tross mangel på kjøring av den nye 2017-bilen, så sitter det antakeligvis langt inne for Button å stå over et løp som Monacos Grand Prix om sjansen skulle by seg.

- ANNONSE -