Slik svarer Red Bull på Schumacher-spekulasjonene for neste sesong

DEL
Mick Schumacher. (Foto: FIA F3)

Etter mange rykter og spekulasjoner onsdag har sjefen sjøl talt.

Onsdag begynte nemlig en rekke medier verden over å spekulere i at Mick Schumacher (19), sønnen til syv ganger verdensmester Michael Schumacher, kunne være på vei til det italienske Formel 1-teamet Toro Rosso, som eies av Red Bull.

Bakgrunnen er både Schumachers enorme progresjon i det europeisk Formel 3-mesterskapet, hvor han nå har kjempet seg inn på gullkampen mot Red Bull-stallens egen Dan Ticktum, samtidig som Toro Rosso står med både ett og kanskje to seter åpent for neste år.

Schumacher-hattrick: – Det beste jeg noen gang har gjort

Pierre Gasly går som kjent til Red Bull og erstatter Daniel Ricciardo som melder overgang til Renault neste sesong. Samtidig er ikke Brendon Hartleys framtid avklart da han ikke har kontrakt for neste år, og det faktum at han har levert nokså svakere resultater enn sin lagkamerat Gasly.

Dog var det lite informasjon fra offisielt hold å hente fra Schumacher umiddelbart, både fra hans team Prema og fra Red Bull- og Toro Rosso-hold vedrørende realiteten rundt tyskerens Formel 1-sjanser allerede neste år. Med enkelte unntak er det nokså sjeldent at man hopper rett opp til Formel 1 fra Formel 3 eller GP3 uten å ha vært innom eksempelvis Formel 2 eller Super Formula.

- ANNONSE -

Helmut Marko. (Foto: Red Bull Content Pool)

Onsdag kveld har imidlertid sjefen sjøl i Red Bull, Dr. Helmut Marko omsider talt. Og fasiten er at det ikke er noe tema å vurdere Mick Schumacher for Toro Rosso neste år.

– Han er ikke på vår liste, og vi har ingen kontakt med ham i det hele tatt, sier Helmut Marko kontant til den tyske avisen Auto Bild.

Dermed gjenstår det å se hvem som fyller setet eller setene i Toro Rosso. Russeren Daniil Kvyat er linket tilbake til teamet etter at han fikk sparken der i fjor, og McLarens avtroppende fører Stoffel Vandoorne nevnes også som en mulig kandidat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here