Slik gikk det når Rosemary (79) fikk kjøre en Formel 1-bil


DEL

Alder og kjønn spiller ingen rolle for Renault-teamet da de ville oppfylle en drøm Rosemary Smith (79) aldri trodde hun ville få oppleve.

Men så er ikke Rosemary Smith hvem som helst heller. På 60-tallet var hun en meget habil rallysjåfør, vant blant annet det prestisjefylte Tulip Rally, og tok en rekke seire i dameklassene på denne tiden – deriblant Rally Monte Carlo i 1966 før hun ble diskvalifisert. Mer om Rosemary kan du lese her.

Uansett – Max Verstappens uttrykk «jeg kjører som en bestemor» fra Ungarns Grand Prix har fått en ny dimensjon når du tar en titt på videoen nederst i denne saken.

For det var Renault sitt initiativ for å gi Smith sjansen til å kjøre en av deres Formel 1-biler. Med dette er hun ifølgeblitt verdens eldste

– Å kjøre en bil med 800 hestekrefter er noe jeg, som mange andre, alltid har drømt om – men aldri trodd man ville få muligheten til, sier Rosemary i videoreportasjen produsert for Renault-teamet.

Det er ikke første gang Renault lar andre utenfor teamet prøve bilen. Vi har tidligere skrevet om WTF1-bloggeren Matt, en helt vanlig F1-fan som mange, mange andre, fikk prøve seg i deres bil. Og Robert Kubica har også fått muligheten til en mer profesjonell test for Renault, både på Valencia-banen tidligere i sommer og nå nylig på Paul Ricard-banen.

- ANNONSE -

LES OGSÅ: Tar til tårene når han får prøve en Formel 1-bil for første gang
LES OGSÅ: Hevder han er 80-90 prosent sikker på et comeback

Ta en titt, sett deg inn i 79-åringens situasjon og nyt opplevelsen.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here