Skal Sauber reise kjerringa i år med denne doningen?


DEL

Marcus Ericssons arbeidsgiver med spennende avsløring på starten av uka.

Mandag kom de første bildene av Saubers helt nye Formel 1-bil, konstruert etter det nye regelverket for sesongen. Bilen har fått tilnavnet C36-Ferrari.

Som følge av bredere dekk og bedre aerodynamikk har fansen ventet i spenning på bilder av de nye bilene. Sveitserne er tidlig ute, og skulle egentlig være først ut, fram til Williams tjuvstartet avsløringene av ny bil før helga.

Sauber lanserer nå et design hvor de beholder blå som hovedfarge, men erstatter det gule med mer hvitt og gullaktige fargeområder. Fansen har denne mandagen gitt uttrykk for at den er mistenksomt lik Ligiers livery fra 1996. Gullfargen, men gullpåskriften på siden, marker Saubers inntog til F1-sirkuset for 25 år siden.

- ANNONSE -

Fører-lineupen er som kjent Marcus Ericsson og Pascal Wehrlein, men sistnevnte er for tiden skadet og blir erstattet av Antonio Giovinazzi under den første testingen som starter neste mandag.

Next week. Launches! ? — #f1 #f12017 #f1news #wtf1

Et innlegg delt av WTF1 (@wtf1official)

Det sveitsiske Formel 1-teamet var i fjor i en hard økonomisk knipe, men har kommet seg ut av det mørkeste og er nå optimister med tanke på framtiden. I juli i fjor spyttet investorene i Longbow Finance inn pengene som måtte til for å holde teamet i live.

– Sammen med Longbow Finance har vi fått gode muligheter til å bli konkurransedyktige igjen og komme tilbake til suksessen vi tidligere har opplevd i Formel 1. Vi ønsker å posisjonere oss med en ny tilnærming, og vi har allerede tatt de første skrittene mot å bygge et mer solid fundament for fremtiden, sier teamsjef Monica Kaltenborn til Autosport.

2016 ble et heller svakt år for Sauber, hvor de lenge lå an til 0 poeng i både førermesterskapet og konstruktørmesterskapet. Men Felipe Nasr sørget for 9. plass og to poeng i det svært dramatiske Brasilianske Grand Prix, noe som sendte Manor bak dem på sammenlagtlista etter sesongen.

Les mer om Sauber-nyheten på Autosport.com!