Sjekker muligheten for et finsk Formel 1-løp i fremtiden


DEL
(Foto: Wolfgang Wilhelm)

KymiRing bygges primært med MotoGP som hovedattraksjon, men nå har de fått blod på tann med tanke på ideen om å arrangere et Grand Prix-løp i Formel 1.

Neste år skal MotoGP arrangeres for første gang på nye KymiRing, det helt nye baneanlegget som ferdigstilles mellom Kouvola og Lahti sørøst i Finland.

Banen får en såkalt FIA 1-kategori, som gjør at den kan arrangere fullverdige Formel 1-løp. Hovedsløyfa blir totalt 4,6 kilometer lang. I tillegg har det vært skissert en halvannen kilometer lang rallycrosstrasé på indre bane ved pit-langsiden.

Aldri arrangert Formel 1

– Selv om banen er godkjent for Formel 1, har et Grand Prix-stevne aldri vært en del av planen. Det er ikke noe realistisk målsetning på grunn av pengene som kreve, så vi har ikke muligheter til det. I stedet passer MotoGP, Formel 2, Formel 3 og DTM planene våre mye bedre, sa daværende sjef for det finske bilsportforbundet, Kari O. Sohlberg, til Crash.net for tre år siden.

Ifølge Autosport fredag morgen, ser pipa imidlertid ut til å ha fått en annen lyd. Med tanke på at Finland har produsert en rekke verdensmester oppigjennom tidene, med Keke Rosberg, Mika Häkkinen og Kimi Räikkönen som de største profilene, så har de likevel aldri arrangert et Formel 1-løp.

Nå får altså finnene et anlegg som kan takle det rent banekvalitetsmessig. Det finske bilsportforbundet, AKK, har søkt utdannings- og kulturdepartementet i Finland om penger til studien «hvordan skape en realistisk vei mot en mulig søknad om Finlands Grand Prix».

- ANNONSE -

80 prosent ferdigstilt

– Finland har en unik posisjon i motorsporten. Ikke bare har finske Formel 1- og WRC-førere samlet flere VM-poeng de siste årene enn førere fra andre land, men vi har også internasjonal ekspertise på å arrangere moderne, pålitelige, bærekraftige og ikke minst spennende arrangementer for fans, partnere og utøvere.

– En slik studie vil gi oss en detaljert kunnskap om hva et løp på det høyeste nivået krever, og det vil samtidig hjelpe oss betraktelig til å arrangere andre racingløp også, sier Tatu Lehmuskallio, sjef for AKK.

KymiRing skal ferdigstilles i år, og det sies at banen nå er 80 prosent ferdigstilt. Under kan du se et kart over hvordan Google Maps i fjor sommer har sporet opp konstruksjonen av banen.

KymiRing. (Foto: Google Maps)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here