Siste hånden på verket av årets lanseringer i Formel 1


DEL
Foto: Haas F1

Nå er det bare å vente på de sportslige resultatene.

Den spennende lanseringsuka er nå over. Søndag var det duket, bokstavelig talt, for de tre siste lanseringene. Red Bull og Haas lanserte sine biler online, mens Toro Rosso viste fram sin herlighet på en lansering i Barcelona, hvor pre-season-testingen starter fra og med i morgen.

Den største kosmetiske forandringen hos Haas er, foruten hai-finna som alle andre, er at hvitt er byttet ut med svart, noe som igjen gir bilen en mer aggressiv look. Haas var teamet som overrasket alle med en sterk sesongåpning i fjor, med Romain Grosjeans 6. plass i Australia, men utover dette ble det en heller tøff sesong for det amerikanske teamet.

Ny bil gir derfor selvfølgelig ny optimisme for Grosjean og hans nye lagkamerat Kevin Magnussen.

– Pedalboksen er den samme. Ellers er resten veldig annerledes fra fjorårets bil, sier Günter Steiner ifølge Autosport.

– Du prøver alltid å lage en raskere bil, som vanligvis også er lettere. Nå kan vi få en bedre vektfordeling på bilen, og aeroen er helt ny sammen med dekkene, så vi måtte gjøre en del justeringer i byggingen, sier han videre.

- ANNONSE -

Testingene de kommende ukene blir spennende for samtlige 10 biler og team. Denne spenningen henger også over Red Bull-leiren, som gjennom en video viser fram sin RB13.

– Bilen ser utrolig aggressiv ut. Jeg håper den blir like rask som den ser ut som, men vi får vente å se, sier Red Bull-yndlingen Max Verstappen.

– Den er veldig vakker ut. Mitt inntrykk er at disse bilene ser ut som verdens raskeste biler, sa teamkollega Daniel Ricciardo.

Foto: Scuderia Toro Rosso Foto: Scuderia Toro Rosso

Også Red Bulls «B-lag» Toro Rosso lanserte sin STR12 senere i dag, på anlegget hvor pre season-testingen starter i morgen. Toro Rosso har de seneste årene delt mange likhetstrekk på liveryen fra Red Bull Racing, men denne gang skiller teamet seg mer ut.

En krommet okse fra Red Bull-logoen sammen med en klarere blåfarge og rødt supplement i dekoren gjør at det nå i alle fall blir lettere å skille Toro Rosso-bilene på avstand fra Red Bull-bilene, for dem som har slitt med det tidligere.

Sjekk ut våre andre omtaler av teamenes lanseringer for året:

Hvilket F1-team har presentert den mest spennende bilen?

Mercedes
Red Bull
Ferrari
McLaren
Renault
Toro Rosso
Force India
Haas
Sauber
Williams

QuizMaker