Sikkerhetsbilen sørget for høydramatisk avslutning i England


DEL
Sebastian Vettel tok sesongens fjerde VM-seier og økte dermed ledelsen i mesterskapet. (Foto: Ferrari Media)

Seiersrekken til Lewis Hamilton er brutt. Men det dramatiske sluttkapittelet på løpet kan man takke Marcus Ericsson, Romain Grosjean og Carlos Sainz for.

For da svensken mistet bilen inn den omdiskuterte DRS-åpne førstesvingen og dundret rett i dekkbarrieren i høy fart, før det deretter var duket for nok en avkjøring mellom Carlos Sainz og Romain Grosjean, så samlet sikkerhetsbilen feltet opp helt på tampen og la alt tilrette for en superkamp mellom Ferrari- og Mercedes-førerne.

På dette tidspunktet var det Valtteri Bottas som hadde teten, men da Sebastian Vettel stupte på innsiden av finnen ved inngangen på Brooklands-svingen, så stakk tyskeren ytterligere ifra, en fart han også viste innledningsvis at han hadde inne.

Dramatikken for hjemmehåpet Lewis Hamilton startet i første sving i klinsj med Kimi Räikkönen, der finnen fikk 10 sekunders straff for å ha påført briten en snurring.

Men toppførerne i toppbilene kjørte seg likevel opp i feltet og tok opp kampen om topplasseringene mens Red Bull-gutta ikke helt har hengt på samme tempoet som Ferrari og Mercedes denne helgen. Verst gikk det utover Max Verstappen som måtte bryte med girkasseproblemer, mens Daniel Ricciardo ble nummer fem – like bak Bottas helt på tampen.

Tilbake til Vettels ledelse, og med Bottas på andreplass denne gang, så var det åpenbart at han fikk beskjed om å slippe Hamilton forbi seg. Men Bottas klarte heller ikke holde unna for Räikkönen med sine slitte medium-dekk, som dermed sikret Räikkönen seg en ny pallplass og hjalp Ferrari ytterligere i konstruktørmesterskapet som de overtok ledelsen på etter forrige ukes Grand Prix.

- ANNONSE -

– Jeg trodde helt ærlig at vi ikke kom til å se så mye fightning på Silverstone, uttalte ekspertkommentator Henning Isdal én runde før slutt.

Hovedkommentator i Viasport, Atle Gulbrandsen, er glad for hvordan Grand Prix-løpet utviklet seg med all dramatikk fra start til slutt.

– Vi har jo hatt klassikere i løpet av året, men dette er en av dem. Dette her var et fantastisk løp på Silverstone, og det viser igjen hvor bra Formel 1 kan være når uforutsette ting kan skje. Da blir sporten helt magisk, svarer Atle Gulbrandsen.

Med det var seiersrekken til Hamilton siden 2014 brutt, og Vettel økte nå forspranget til åtte poeng på briten i sammendraget.

Én kommentar

  1. Flott at SV klare og komme seg forbi VB. Bra race, borsett fra Hamiltons forsøk på en ny konspirasjons teori. Hvis Kimi ønsket å kvitte seg med LH, så kunne han gjort det slik at LH ikke hadde hatt sjans på å komme tilbake. Synes Toto Wolff er direkte ufin når han beskylder Ferrari for å konspirere med sine sjåfører for å hindre LH i å vinne. Burde være unødvendig når du har hatt så mye suksess de siste 4 årene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here