Sensasjonell Kimi-seier – 2044 dager siden sist


DEL
Kimi Räikkönen. (Foto: Ferrari Media)

Kimi Räikkönen holdt liv i dekkene i mer enn 30 runder. Omsider tok han sin første seier på mer enn fem år.

Mercedes og Lewis Hamilton forsøkte seg på en såkalt «undercut» med pit under Virtual Safety Car, men det var ikke nok til at de kunne stoppe Kimi Räikkönen etter at finnen tok en knallstart og ledelsen fra første runde.

Finnen holdt kampen helt ut i duell mot Max Verstappen og Lewis Hamilton, og dermed sikret han også Finlands seier nummer 50 i Formel 1. Sist Kimi Räikkönen vant et Formel 1-løp er helt tilbake til Australias Grand Prix 2013. Det er 2044 dager siden, eller fem år, syv måneder og fire dager siden om du vil.

– Det tok sin tid

– Bilen har vært bra hele helgen. Jeg fikk en god start, men måtte satse hele veien. Dekkene var heller ikke i sin beste «shape», men det var nok likt for Max og Lewis også. Nå hadde vi bra nok fart og var jevne nok, så det handlet om å holde dekkene i live, sier Kimi Räikkönen, glad, lettet og fornøyd til F1-reporter Martin Brundle.

Og han husker godt at det begynner å bli et halvt tiår siden hans forrige seier, og hans første Ferrari-seier siden Spa i 2009.

– Det tok sin tid, men her er vi igjen, sa Räikkönen lurt.

- ANNONSE -

Hamilton-skryt

Med Sebastian Vettel på fjerdeplass og Lewis Hamilton på tredje så er heller ikke gullkampen avgjort enda. Hamilton var dog mer opptatt av å skryte av sine duellanter i front i intervjusonen etterpå.

– Stor gratulasjon til Kimi. Han gjorde ingen feil, hadde bra start og klarte seg. Max kjørte også fantastisk. Vi trodde vi kunne være bedre, men bedre enn dette var vi ikke nå, sa Hamilton.

Lewis Hamilton leder nå med 70 poengs forsprang på Sebastian Vettel når tre løp gjenstår av årets Formel 1-sesong.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here